Komentari prezimena Šimić

Stranica: 2 od 9

Stjepan Šimić - Datum: 31.5.2009.

U istraživanju dr.fra Andrije Nikića,na osnovu Matičnih knjiga Vareške župe iz XVII i XVIII st.prezime Šimić se spominje ravno 100 puta.U prvom poimeničnom popisu katoličkih kućedomaćina,pisanog bosančicom za vrijeme kanonskog pohoda biskupa fra Pave Dragičevića 1742 god.u Varešu je zabilježeno ime Simon Simich(Šimun Šimić),In vico Tirichi,sa troje odraslih i dvoje djece u kućanstvu.U drugom popisu za vrijeme pastirskog pohoda fra Marijana Bogdanovića iz 1768 god, u Oppidum Vares nalaze se obitelji Marcus Simich (Marko Šimić 13 članova) i Michael Simich (Mijo Šimić 5 članova).
Mogućnost naseljavanja Šimića u Baranju i sjeveroistočnu Hrvatsku je vjerovatno iz 1700 god.kada su prema izvješću u Rim od te godine(biskupa fra Nikole Ogramića),bosanski fratri izveli u Slavoniju iz Bosne 28000 katolika(primj. fra Josip Varešanin i fra Šimun Modričanin 6500,fra Juraj Turbić 5700,itd.)
Selo Borovica prije domovinskog rata je brojilo 357 obitelji (šimići 15-tak)s oko 1510 članova.Svi su Hrvati.Nalazilo se na obroncima iznad srednjovjekovnog kraljevskog grada Bobovca i u tom periodu su ga naselili Sasi koji su kao rudari radili za potrebe kraljevog dvora.Naletom Armije BiH selo i rimokatolička župa,crkva i župni dvor su nestali.Do sada se u župu vratilo stotinjak prijašnjih žitelja.


Janja Jurić - Datum: 14.6.2009.

Ja sam rodom Šimić iz Debelog Brda kod Zavidovića,srednja Bosna.Šimića ima i u selu Dolina i Osova.Pozdrav svim Šimićima.


Darko Šimić - Datum: 24.6.2009.

Pozdrav svim Šimićima.Živim u Vukovaru a inace sam iz sela Plavna u Bačkoj.Moji su tamo preko tristo godina,voliobi da saznam vise o tome odakle točno poticu Šimici i odakle su doselili u Bačku.


Damir Šimić - Datum: 26.6.2009.

PA I JA SAM JEDAN OD ŠIMIĆA RODOM IZ ZAP.HERCEGOVINE I JAKO SAM PONOSAN ŠTO NOSIM TO PREZIME I AKO JE MOGUĆE DA MI SE ONAJ GOSP.IZ VUKOVARA JAVI NA MOJ MEL bubabig@net.hr.HVALA VAM PUNO


Valentina Šimić - Datum: 21.7.2009.

Šimić ima u Busovači....malom mjestu kraj Zenice,BiH.


Slaven Šimić - Datum: 9.9.2009.

molio bih da mi se jave šimići ili koji imaju veze sa šimićima kod Bugojna, selo okolišće na e-mail. Imam tamo rodbine ali ih neznam jer su moji doselili u Vinkovce, Slavonija. Pozdrav


Andrej Šimić - Datum: 1.10.2009.

heheeh .......... Ja sam Andrej Šimić i sa tatine strane smo šimići ....nisam siguran za podrijetlo moje familije ali znam da se tata doselio iz sjeverne Njemačke......


Ante Božić - Datum: 7.10.2009.

Pozdrav,

Ja sam Božič iz ružića kraj gruda po ovome vidim da sam iz roda Šimića iz Ružića


Viktor Simic - Datum: 31.10.2009.

JA SAM SIMIC IZ KAKNJA SREDNJA BOSNA , ZNACI I OVAMO NAS IMA A NEZNAMO PORIJEKLO KOJE NIJE STARO JER NAJSTARIJA KUCA U NASELJU DATIRA IZ 1914 GODINE


Dario Šimić - Datum: 6.11.2009.

Pozdrav svim Šimićima! Živim u Đakovu-Slavonija Moji stari su došli iz Hercegovine (Dragičina Borajna)Moje Bake su mi pričali da su se naši čukun didovi od Biakove i Kotora!


Stranica: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na prezime Šimić | Komentirajte!

Oglas

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: