Komentari prezimena Jukić

Stranica: 8 od 8

Huska - Datum: 15.12.2013.

Lijep pozdrav od Jukića iz Bihaća, lijepo je da nas ima ovoliko...Živi i zdravi bili, ma gdje god da ste...Jukić H.


Marin Jukic - Datum: 27.2.2015.

Dragi Moji,ja sam od Jukica iz Slavonije,tocnije iz Lipovca.U Lipovcu nas imaju dvije Obitelji,osim toga ima nas u Podgradjama,Novom Selu te u Vinkovcima.Od pocetka domovinskog rata zivim u Gornjoj Austriji.U medjuvremenu nas ovdje imaju 4 obitelji.Pozdrav Svima!!


Filip Jukić - Datum: 21.5.2015.

Dragi Jukići, ja sam od Jukića iz Zabilja u blizini grada Viteza(Srednja Bosna), trenutno nas u Zabilju ima 9 obitelji sa 33 duše, mnogi govore da smo porijeklom iz Posušja, ja i dalje točno neznam.. lijep pozdrav!


Jukic Jukic - Datum: 26.8.2017.

Pozdrav svim prezimenjacima i potencijalnim rođacima Jukićima...

Ja sam iz Beograda i pravoslavne sam veroispovesti. Znam da je moj deda rođen u Crnoj Gori, a i nekoliko kolena predaka pre njega. Međutim, o ranijim migracijama mojih predaka (pre 19. veka) ne znam ništa. Ono što se nameće kao logički zaključak, jeste da je poreklo prezimena (tacnije ovog ogranka Jukića) vrlo verovatno pravoslavno, jer pravoslavci, za razliku od katolika - Austrougara nisu prisilno nametali svoju veru drugima, tako da je vrlo mala verovatnoća da su moji preci bili Hrvati ili Hercegovci katolici (tj. da su samoinicijativno promenili veru i prešli u pravoslavlje), iako je među mnogima uvreženo mišljenje da su svi Jukići Hrvati. Uzimajući u obzir informacije koje su dostupne na internetu, moje licno mišljenje je da su moji preci negde iz srednje ili istočne Hercegovine, svakako istočno od linije koja je nekada razdvajala istočno i zapadno rimsko carstvo. Isto tako ne verujem da su svi Jukići istog porekla, kao što nisu ni svi Markovići, Petrovići, itd. Bez obzira na to da li smo svi istog porekla ili ne, drago mi je da nas ima u ovolikom broju i bilo bi lepo da svi budemo kao jedna velika familija. Sve najbolje i živeli!


stipe jukic - Datum: 10.2.2018.

jpozdrav jukici ,dolazim iz čapljine volio bi vise saznati o podrijetluu prezimena ,jedino sto znam da je pokojni djed dosao vamo iz okolice rame ,pa ako neko zna.vise :)


Nada Jukic - Datum: 12.8.2018.

Pozz svim Jukićima ,,molila bi ove koji istrazuju nase prezime da mi se jave ,,po mogucnosti me nadu na facu ,,, Nada Jukic Josipovic ,,voljela bi znati vise o svom porjeklu ,,, hvala rodbino :* :)


Jukić Zoran - Datum: 5.10.2018.

Pozdrav svim Jukićima pravoslavne,muslimanske i katoličke vere
Ja sam iz Valjeva a poreklom Rovčanin - Međurečje. Neznam nešto mnogo o poreklu osim da sam u razgovoru sa rođakom iz Međurečja saznao "od vajkad smo ovđe"


Stranica: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na prezime Jukić | Komentirajte!

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas