Komentari prezimena Šimić

Stranica: 1 od 9

Ivan Šimić - Datum: 25.9.2008.

Mislim da su Šimići bili u Drinovcima i prije 1815 jer ne spominjete Đžambu Šimića koji je radi jednog skandala u čaršiji pobjegao najvjerojatnije u Ogorje jer se gore pojavljuje i dodatak Đžambe! Đžambo je nakon malo vrimena umro, a njegova žena se ponovo udala u Kerume! Nakon nešto vrimena Đžambin sin Ante se vratio na ćaćino ognjište u Ogorju gdje je imao četiri sina iz kojih se razvio saselak Šimići predivan spomenik arhitekture dalmatinske zagore! Neprovjereno, ali valja istražiti! Hvala


Marijeta Šimić - Datum: 23.10.2008.

pozdrav svima, ima nas svuda pa tako i u Lici!


Drago Šimić - Datum: 25.10.2008.

Rodom sam iz Posavine, Kričanovo. Imam popis za Šimiće od 1700 g. Predak se doselio iz Plitcke kod Kotor Varoša, tamo je prodao imanje i sklanio sinove od bolesti, kuge koja je u to vrijeme vladala. Moj sin je osmi potomak. Na prostorima B. Broda dio Šimića uzima prezime Križanović, a drugi dio prezime Pilipović. Izvršena je i plemenska podjela rada, poljoprivreda i stočarstvo, vojska i žandari, činovnici i trgovci...... Molim da mi se pomogne doznati u prošlost i kako da doradim i složim postojeći rodovnik.


Kristijan Šimić - Datum: 19.3.2009.

Ima nas i u Zagorju. Rodom dolazimo iz Slavonije


Dragutin Šimić - Datum: 12.4.2009.

Prezime Šimić nosi više od sto stanovnika prigradskog naselja Bihaća (BiH), a bilo ih je više desetaka u selima Veliki i Mali Skočaj (selo se nalazilo podno Plješivice).Zbog vrlo teških uvjeta života napuštali su kraj i iseljavali što u Zagrebili čak u inozemstvo.U tim su selima živjeli sigurno u 19.st.Svi su bili katoličke vjere i polazili pučku školu u Velikom Skočaju.


Drago Šimić - Datum: 4.5.2009.

Ljepi pozdrav,imanas i u Osijeku,Osiječki šimići porijeklom su iz Kupresa,a Kupreški Šimići opet su porijeklom iz Drinovaca Hercegovina,navodno je naš predak nosajući duhan po Kupreškim selima,upoznao djevojku pa ostao na Kupresu,poslije su za njim došla još dva brata,te priča kaže da su tako nastali Kupreški Šimići,na Kupresu ih je malo ostalo,dio se raselio tjekom prvog rata,dio od 1955 do 1965,to je i najveće raseljavanje Kupreških Šimića,sada su djelom u Osijeku a djelom u okolici Nemetinu,jedan je u Kanadai Toronto. ljepi pozdrav bitće mi drago svako novo saznanje i svaki novi kontakt sa prezimenjacima. Drago Šimić (Osijek nepokoreni grad)


Šimić Marinko - Datum: 7.5.2009.

Drago mi je da nas svuda ima. I ja sam jedan od Šimića. Živim u malom selu Ljutovo pokraj Subotice u Vojvodini. Moji preci su dosta davno doselili u Vojvodinu ali nažalost nemam puno podataka o tome. Znam samo za četiri generacije unazad i ništa više.
Puno Vas sve pozdravljam a posebno moje prezimenjake.


Zorica Šimić - Datum: 24.5.2009.

Ja živim u Ljubuškom,u malom gradu smještenom u Hercegovini.Priča se da su se naši preci doselili iz Drinovaca. Moja obitelj je 7. generacija koja živi u Ljubuškom.Drago mi je svako saznanje o mojim korjenima. Pozdrav svim Šimićima širom svijeta...


Petar Kopunovic - Datum: 28.5.2009.

drago mi je da vidim da ima dosta o istoriji Šimića..moj deda je bio Petar Šimić,iz sela Sovići pokraj Gruda u zapadnoj Hercegovini.Doselio se u Suboticu kao mladić. Ima jos jedna porodica za koju znam da je dosla u vreme kad i moj deda. Često posećujem taj kraj i jako sam vezan za njega.


Stjepan Šimić - Datum: 31.5.2009.

Prezime Šimić se takođe pominje u crkvenim knjigama župe Vareš još iz 17.stoljeća,a župa Borovica pokraj Vareša imala je do 1993 desetak obitelji Šimića.Za Šimiće iz Donje Borovice se ne zna odakle dolaze,a obitelj Šimića naseljenih u Gornjoj Borovici došli su iz sela Lipnica u općini Kakanj.Prezime Šimić u Vareškoj općini još je bilježeno i u župi Vijaka.Većina prijeratnih obitelji koje su nastanjivali ovo područije sada su raseljene od Amerike do Australije.


Stranica: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na prezime Šimić | Komentirajte!

Oglas

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: