Komentari prezimena Topić

Stranica: 1 od 7

Josip - Datum: 28.12.2008.

Sve je dobro prepričano, ali me interesuje Topić prezime u Jajcu odakle potječe, i dali ima kakve veze s navedenim u tekstu.


Miljenko Topić - Datum: 13.1.2009.

mene zanima kada su topići stigli iz kučića u kaštel kambelovac i taj predek koji je dosa iz kučića dali je ima uze rodbine i dali je netko ziv od te loze_


Marijan Topić - Datum: 22.1.2009.

Moje je prezime Topić, ali mi je otac rekao da je dolaskom Kraljevine Jugoslavije ukinuto drugo prezime Perić. Otac mi se rtodio u selu Jela ili Jelah u B i H. Zanimalo bi me, da li to selo postoji i sada i gdje se nalatzi.


Katarina Gulin - Datum: 10.2.2009.

Hm...moja majka je Topić, a njezin otac je iz sela Kučići gdje imamo i zemlju. Uopće nisam ništa znala o precima s te strane. Zanimljivo, ispada da imam bosanske krvi.


Kristina - Datum: 28.3.2009.

Pozdrav svim Topićima,jer ima nas i u Žepču srednja Bosna


Momo Panić - Datum: 30.4.2009.

Selo jelah postoji i danas nalazi se na putu teslić doboj..... i nije baš malo.........znimaju me porekla prezimena....zato želim da napomenaem a da mi neko objasni...selo odakle sam ja porijeklom u BLIZINI TESLIĆA...ima TOPIĆA nekoliko porodica,ali su pravoslavni srbi......


Ljubomir Topić - Datum: 24.7.2009.

Svakako, važno je napomenuti da posljednja iskra roda podbiokovskih Topića ugašena je 6.8.2001. godine smrću Marijana Topića "Špice".On je posljednji Topić koji je stalno živio u Krstaticama.Korjeni podbiokovskih Topića danas žive u Argentini, Zagrebu, Osijeku i Splitu, te Herceg Novom u Crnoj Gori. Zagrebački i splitski Topići obnovili su rodne kuće u koje često navraćaju, dovodeći sinove i unuke, nastojeći tako očuvati korjene svoje neuništivosti.


Mladen - Božo Bačić - Datum: 29.7.2009.

Gospodo,pratim prezime TOPIĆ više desetljeća preko dobre brodarske kompanije Topić-shipping, danas u Monte Carlo a burna je povijest te svijetske kompanije.Serafin Topić je bio Brit.konzul na Visu nakon bitke Viške bitke 1861., kompanija je 2 puta propadala,ali vrjedni Topići su uspijevali u naporu obnove. Na Visu postoji "Villa Topić" i obit. grobnica a to sam posjetio prije 2 godine! I danas plove brodovi Topića po svim morima i Oceanima, a pronaći ćete ih i na internetu! Vrlo solidna brodska kompanija, ukrcavao, i danas također, naš ljude uz vrlo korektnu isplatu pomoraca. Moj djed je plovio još davne 1933. na brodovima Topić o čemu svjedoči njegova stara "Platna knjižica", danas spomenik za nas unuke! Bio sam u mjestu Topići/Korošce prošlog rujna u potrazi za rodnom kućom korjena Topić brodovlasnika, ali sam samo naišao (uz pomoć domaćina!)na kuću Ante Topić Mimare. Ako netko može pružiti podatak o tom Serafinu Topić brodovlasničkog porijekla, zahvalan sam mu unaprijed.
Lukoran, 29. VII o9. Mladen-B. Bačić umirovljeni pomorac !


Zivko Topic - Datum: 31.7.2009.

Pravoslavni sam Topic,moji su iz Kozarske Dubice slava sv.Jovan,prapradeda neki Simo kazu da je iz Prijedora doselio u Pucare.E sad ko su koji ,odakle i zasto voleo bih znati.Usvakom slucaju srdacan pozdrav svim Topicima.


Dragana Topić - Datum: 23.8.2009.

veseli me da prezime TOPIĆ ima u svim narodim
našeg okruženja, što samo po sebi dovoljno govori,


Stranica: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na prezime Topić | Komentirajte!

Oglas

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: