Komentari prezimena Jeličić

Stranica: 1 od 5

Milan Jeličić - Datum: 6.1.2009.

Poštovani,

Vrlo sam zainteresovan za poreklo mojih Jeličića Srba pravoslavaca za koje sam čuo da su se iz Like, posle povlačenja Turaka iz Bosne naselili u Bosansku Krajinu u srpska sela Mali i Veliki Radić kod Bosanske Krupe. Čuo sam da mojih Jeličića, koji slave sv. Nikolu ima u dolini reke Zrmanje kod Obrovca.

U Srbiji je čuvena porodica Jeličić nekadašnjeg industrijalca iz Brusa, ispod Kopaonika, ali oni slave Arandjelovdan i poreklo vode sa Kosova i Metohije. Vidim
sa kamiona da postoji i transportno preduzeće Jeličić iz Požege kod Užica, a kada sam bio u Šapcu, medju poginulima u Prvom svetskom ratu na mermernoj tabli, na crkvi urezano je i ime izvesnog Jeličića.

Znam da je Srpska akademija nauka pre Drugog svetskog rata izdala sto a možda i više kažu obimnih knjiga o poreklu stanovništva, ali nisam imao priliku da ih vidim.

Žao mi je što se nebavite poreklom stanovništva, ali bih Vas zamolio da me uputite na neku adresu, možda na nekog Jeličića, gde bih se mogao da obavestim o svom rodoslovu.

Očekujući Vaš odgovor srdačno Vas pozdravljam
Milan Jeličić


Tomislav Jeličić - Datum: 14.3.2009.

Područja u kojima obitava prezime Jeličić spominjete u sjevernom primorju Republike Hrvatske. Moje je porijeklo po ocu Dragutinu Jeličiću iz Selca, u hrvatskom primorju. Populacija Jeličića u Selcu je priznata kao domaće prezime i smatra se autohtonim selačkim prezimenom.


Jelicic - Datum: 24.6.2009.

Ovo zaista moram da ispravim , porodica Jelicic iz Brusa ciji sam potomak nikako ne potice sa Kosova i Metohije kako je napred navedeno a nasa krsna slava nije Arandjelovdan vec Sveti Stefan.O svom poreklu ono sto ynam jeste da smo ovde u Brusu naseljeni pre 200-300 godina.Nekada davno na Hvaru su zivela trojica braca od kojih su dvojica ,neznam iz kojih razloga napustila tlo Hrvatske i krenuli dalje.Jedan je otisao u Bosnu a drugi u Sjenicu koju je veoma brzo zbog ostre klime napustio i dosao u Brus.


Drago Glavurdić - Datum: 5.7.2009.

Poštovani,hvala vam što ste objavili na vašim stranicama o prezimenima.Naime moja obitelj očito je porijeklom iz Muća prezimena Jeličić,iako to do sada mi nitko nije otkrio.Budući da sam istraživao,došao sam do saznanja da Glavurdići iz Lusnića kod Livna bar dio njih ustvari Jeličići iz Muća.Uskoro stižem u Muć da nastavim istraživanje koliko se to može o prezimenu Jeličić,bar o mojim precima iz ovog prezimena.Nadam se da sam bar nekome pomogao ovim informacijama,ako ovo objavite.Kada budem imao daću vam još informacija,biće te prvi koji će ih dobiti.HVALA,SRETNO!


Goran Jeličić - Datum: 15.8.2009.

Puno lijepih pozdrava Milanu Jeličiću.Javljam se iz Kozarske Dubice.To je grad na rijeci Uni u graničnom dijelu sa Hrvatskom.Moji pradjedovi su iz Like a slavimo Sv. Nikolu.


Dejan Novogradec - Datum: 4.9.2009.

Postovani ,
Moja obitelj po majci je Jeličić iz Brusja,otok Hvar i po predaji imali su grb na kome je bila koza,sijeno i levanda!
Zanima me stvaran izgled grba,pa Vas molim za informaciju gdje da dobijem takav podatak ili ako ga možda imate da ga pošaljete na moju e-adresu!
Lijep pozdrav!
Novogradec kap.Dejan

E-adresa: split-hrvatska@hotmail.com


Drago - Datum: 13.09.2009.

Pozdrav! Molio bih Jeličiće da mi se jave na moju adresu drago.glavurdic@gmail.com,jer bih što bolje želio istražiti ovo prezime. Unaprijed hvala!


Milica Jelicic - Datum: 23.12.2009.

Jelicic sam iz brusa (srbija) i znam jednu pricu o poreklu porodice. Naime, vode poreklo iz Brusja sa ostrva hvar. Nisu se zeleleli pokatoliciti (15 ili 16 vek) pa su se doselili u Rozaje(Sandzak). Ne zeleci da prime islam presli su preko kopaonika i naselili su se na pustoj zemlji osnivajuci naselje BRUS (analogno poreklu). I danas mnoga mesta koja naseljavaju jelicici imaju predznak brus: brusnik, brusnica...


Ibro Tabakovic - Datum: 27.3.2010.

Zbog okupacije BLuke 1992.god.od strane Milosevicevih sljedbenika--hrvatska obitelj Jelic odselila se iz Bluke u Hrvatsku.


Jeličić Duško - Datum: 6.6.2010.

Pozdrav svim Jelicicima.Moji Jelicici su iz sela Kolunić kod Bosanskog Petovca u BiH.Slavino sv.Nkolu kao porodičnu slavu.Zna li iko kako smo tamo dospjeli, i kada smo prešlina pravoslavlje.


Stranica: [1] [2] [3] [4] [5]

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na prezime Jeličić | Komentirajte!

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas