Teren Plitvice

U ovoj ruralnoj, nedodirnutoj regiji Like ste daleko od ubrzanog stila života. Ovdje možete uživati prirodnu, skoro nepokvarenu ljepotu ove regije, istražiti čarobna Plitvička jezera i možda čak vidjeti medvjeda ili jelena.
Možda se uvijek nećete strogo držati vremenskog termina, ali će te sigurno uživati u ukusnoj, tradicionalnoj Hrvatskoj kuhinji, u lijepim vinima i ostalim pićima, te u predivnoj prirodi bez ikakvog stresa.
Teren Plitvice je pogodan za malo iskusnije jahače. Ovdje vas jahanje vodi kroz netaknute šume, polja i planine, gdje često možete vidjeti divlje životinje u njihovom prirodnom staništu.
Ovdje će te također jahati do vrlo poznate destinacije i nacionalnog parka sa jedinstvenim i zapanjivim Plitvičkim jezerima koja su pod zaštitom UNESCO-a.
Konji se ostave nekoliko milja dalje, dok vas mini bus odveze do parka gdje možete provesti vaše vrijeme istraživajući sve prirodne ljepote. Nakon posjete parka, jahanje se nastavlja kroz fantastične i raznolike krajolike.

Subota:

Gosti stižu tokom dana. Možda poželite posjetiti grad Split sa Dioklecijanovom palačom; koja je više od 1700 godina stara i pod zaštitom UNESCO-a ili mali grad Trogir koji je također pod zaštitom UNESCO-a.
Ako stignete, tada će te imati malu zakusku prije večere. Danas je prilika da upoznate ostale jahače, konje i ljude na Ranču. Stvarajući nova prijateljstva i uživajući u večeri sa čašom domaćeg vina. Također možete probati jedan od ukusnih sireva ili žestoka pića napravljena od oraha, meda, šljiva ili ostalih ukusa.

Nedjelja:

Nakon tradicionalnog doručka na Ranču, možete se bolje upoznati sa vašim konjem i sudjelovati u probnom jahanju do male kućice blizu vrha planine Svilaje (1509m). Ovo vam daje vremena da vidite jeli vam odgovara konj i ako ne, možete ga promjeniti.
Jaši se šljunkovitom cestom, hodajući i kaskajući i ide se preko otvorenih polja gdje će te kaskati, kenterirati ili čak galopirati. Danas će te biti testirani jašući preko kamenitog terena. .
Penjat će te se uz planinu i iskusiti fantastične poglede na vašem putu prema gore.Treba oko dva sata da se dođe do kučice gdje će te rasedlati vaše konje te ih pustiti da lutaju okolo u prirodnom zatvorenju. U kućici će te imati ručak napravljen od domaćih proizvoda i osvježenja.
Nakon ručka možete se odmoriti ili ako želite, popeti se na vrh planine gdje je panoramski pogled preko rijeke Cetine i Peručkog jezera, koji je uistinu zapanjiv i vrijedan uspinjanja! Treba oko 45 minuta da se dođe do vrha iz kućice. Kad se vratite natrag u kućicu uzmete vaše konje, osedlate ih i vratite se natrag na Ranč, gdje vas čeka ukusna večera i zaslužen odmor.

Ponedjeljak:

Nakon doručka se spremate za teren. Konji će biti transportirani do blizine Gračaca (oko dva sata vožnje od ranča) odakle započinje teren. Grupa jahača slijedi minibusom, gdje će te se sjediniti sa vašim konjima, očetkati ih, osedlati i pripremiti se za početak terena. Proći će te preko polja i pašnjaka u pravcu Udbine.
Ručak je pripremljen na pašnjaku gdje će te imati odmor. Nakon toga nastavljate jahati dalje preko Krbavskog polja gdje možete uživati u dobrom galopu!!
Danas će te jahati oko 40 km. Večer će te provesti na maloj farmi u Krbavskom polju gdje će te postaviti šatore ili spavati u kući i imati divnu večeru. Ako hoćete, možete se otuširati i imati čašu domaće šljivovice koja je prilično jaka.

Utorak:

Nakon doručka, počinjete dan sa brzim jahanjem preko 15 km dugog polja, često galopirajući. Vaš zasluženi ručak će biti poslužen u domaćinstvu na brdu Bunić. Popodne će te jašiti preko pašnjaka i malih brdašaca. Stići će te do hotela, gdje možete odabrati jedno od ukusnih jela na jelovniku, uživati u toplom tušu i udobnim krevetima.

Srijeda:

Nakon doručka će te brzo galopirati do obiteljskog hotela u Korenici na rubu Bjelopolja, gdje će te ostaviti vaše konje, odmoriti se i spremiti za posjet veličanstvenih Plitvičkih jezera. Možete imati objed i piće u restoranu blizu hotela ili svježe pripremljenog odojka sa ražnja prije nego vas vodič odvede minibusom do UNESCO zaštičenih Plitvičkih jezera.
U parku ima nekoliko zapanjivih šetnji za istraživanje, dugih oko nekoliko sati, gdje možete istražiti prirodna čuda i ljepote Plitvica. Možete vidjeti 16 zapanjivih jezera koja su spojena predivnim slapovima sa Srebrnim Jezerom koje je od svih najdivnije. Navečer će te biti dovezeni natrag do hotela, gdje će te se osvježiti i u restoranu uživati u ukusnoj večeri i provesti ostatak noći u hotelu i odmoriti se nakog toplog tuša.

Četvrtak:

Nakon doručka će te nastaviti jahati prema planini Lička Plješevica (1613m). Na vrhu planine će te uživati u ručku i zasluženom odmoru nakon uspona na vrh. Nakon stanke jašite niz planinu prekrivenu šumom, preko zaboravljenih stočnih puteva, prema staroj farmi ''OK BABY'' gdje vas vaš domaćin već očekuje sa čašom domaćeg vina i domaćom žestom. Ovdje će te jesti večeru i uživati. Gostoljubivi ljudi će vam ovdje pokazati što znači Hrvatsko gostoprimstvo.

Petak:

Nakon doručka će te napustiti farmu i nastaviti jahati preko polja gdje možete kasati ili kenterirati. Uspet će te se na planinu Kremen, gdje će te imati ručak na vrhu i uživati u fantastičnoj panorami.
Nakon ručka će te osedlati svog konja i nastaviti jahati niz planinu, prolazeći preko pašnjaka prema odredištu gdje se tovare konji i vozite se put Ranča.
Natrag na Ranču možete večerati i odmoriti se nakon fantastičnog terena, uživajući u dijeljenju iskustava sa vašim novim prijateljima dugo u noć.

Subota:

Nakon doručka će te biti odvezeni na aerodrom. Ako želite, možete dulje ostati na Ranču ili posjetiti Split.

SMJEŠTAJ:
Vaš smještaj na ovom terenu varira, kao što se očekuje na ovom tipu jahanja preko nedodirnutih krajolika.
Subotu i nedjelju navečer će te provesti na Ranču.
Ponedjeljak navečer će te provesti na farmi gdje će te boraviti u šatorima ili u kući. Ovdje možete koristiti vanjski wc i tuš.
Utorak navečer će te provesti u restoranu/prenočištu Fortuna u Bjelopolju, gdje možete spavati u jednoj soba sa kupaonicom.
Srijedu navečer će te provesti u malom obiteljskom hotelu obitelji Prica u Korenici, u jednoj od lijepo uređenih soba sa zajedničkom kupaonicom.
Četvrtak navečer ste na maloj farmi ''OK BABY'' gdje će te provesti noć u šatorima ili u sjeniku.
Petak navečer će te provesti na Ranču.

Zbog vremenskih ili bilo kojih drugih neprilika, ruta/program će se morati prilagoditi.

MINIMALNA GRUPA:
6 jahača.

MAKSIMALNA GRUPA:
12 jahača.

OPIS SPOSOBNOSTI:
Od početnika do profesionalca. Trebate biti udobni u kasu, kenteru i galopu. Ovaj teren zahtjeva od vas da budete u razumnoj kondiciji zbog lokacija na kojima će te biti zahtjevani da šetate uz vašeg konja nekoliko metara zbog tipa terena.

TIP JAHANJA:
Teren

TOTALNO VRIJEME JAHANJA:
6 dana jahanja, 4 do 7 sati na dan

DATUMI POLAZAKA:
13.06. – 20.06.
27.06. – 04.07.
11.07. – 18.07.
25.07. – 01.08
08.08. – 15.08.
22.08. – 29.08.
05.09. – 12.09.

CIJENA:
- £795 po osobi (dvije ili više osoba)
- £820 za jednu osobu
Cijena uključuje:
Šest dana doručka, ručka i večere. Večera na dolasku i doručak na odlasku. Sva pića uz jela su uključena kao i transfer od Ranča do Gračaca i do Plitvičkih jezera, transport vaše prtljage, šest dana jahanja i vodiča sa znanjem engleskog jezika.

Poveznice: tereni | konji | konjički | klub | split | plitvice | jahanje | plitvička jezera |

« Natrag

Oglas

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: