Teren Dalmacija

Teren Dalmacija je pogodan za jahače sa osnovnim znanjem koji mogu hodati, kasati, kenterirati i galopirati. Jašit će te na povijesnim, starim putovima, Rimskim i Naopleonskim cestama i starim stočnim putevima preko lijepih ruralnih djelova Dalmacije znanih kao Dalmatinska Zagora.
Slijedit će te rijeku Cetinu i jezero Peruča sve do jednog od izvora rijeke, gdje možete piti čistu, svježu izvorsku vodu.
Ljeti se čak možete osvježiti sa vašim konjem plivajući u Peručkom jezeru. Također će te istražiti lokalnu kulturu dok prolazite preko malih sela punih prijateljskih i gostoljubivih ljudi.

Subota:

Gosti stižu tokom dana. Biti će te transferirani sa aerodroma, autobusnog ili željezničkog kolodvora na Ranč. Ako hoćete, možete posjetiti grad Split sa UNESCO zaštićenom Dioklecijanovom palačom koja je preko 1700 godina stara ili mali gradić Trogir, koji je također pod zaštitom UNESCO-a.

Na Ranču, ako stignete tokom dana možete imati malu zakusku prije večere. Također će te imati vremena za upoznavanje ostalih gostiju, vaših domaćina, stvarati nova prijateljstva i uživati u večeri sa čašom domaćeg vina, žeste ili piva.

Nedjelja:

Jutro počinjete sa doručkom i toplom šalicom kave ili čaja. Nakon doručka će te upoznati konje i sudjelovati u probnom jahanju do male kučice blizu vrha planine Svilaje (1509m). Imati će te vremena vidjeti jeli vam odgovara konj i ako ne onda ga možete promjeniti. Ići će te preko polja gdje će te kasati, kenterirati i galopirati i jahati preko pjeskovite ceste.
Tada će te se uspeti na planinu i iskusiti zapanjiv pogled na vašem putu prema vrhu. Treba oko dva sata da se stigne do kučice, gdje rasedlate svog konja i pustite da se šeće okolo. U kućici vas očekuju osvježenja i ručak.
Nakon ručka se možete odmoriti ili se popeti na vrh planine gdje možete iskusiti panoramski pogled preko rijeke Cetine i Peručkog jezera, koji je zapanjiv i vrijedan uspinjanja. Treba oko pola sata da se stigne na vrh iz kućice.
Kad se vratite natrag u kućicu, vi uhvatite svog konja, osedlate ga i vratite se natrag na Ranč gdje vas očekuje ukusna večera i zaslužen odmor.

Ponedjeljak:

Nakon doručka će te se spremiti za teren. Spremiti će te svoju prtljagu i staviti je u kamion koji će vas slijediti cijelim putem. Timariti će te i osedlati svog konja prije jahanja.
Treba oko dva sata jahanja da se stigne do vrha brda Zelova, gdje će te imati ugodan ručak i odmor. Nakon odmora će te nastaviti jašiti oko još dva ili tri sata prema polju blizu malog sela Satrić, gdje će te večerati. Podignut će te vaš šator i spremiti se za ugodnu večer.

Utorak:

Nakon doručka će te nastaviti jahati prema selu Bitelić, gdje će te galopirati preko polja i prijeći rijeku Cetinu blizu mosta (ako se ne želite smočiti, možete rijeku prijeći preko mosta). Nakon prelaska Cetine kasat će te uz obalu rijeke i uspeti se na malo brdo dok jašite prema starom selu gdje se možete odmoriti. Nakon dobrog i zasluženog odmora će te nastaviti jahati prema Dabru i Peručkom jezeru, gdje će te uživati u ukusnom ručku.
Konji su rasedlani i pušteni da lutaju oko zatvorenog polja. Možete uživati u kupanju ili u lijepom pogledu preko jezera i okolnih planina. Kasnije tog popodneva konji se osedlaju i nastavite jašiti prema selu Koljane gdje se uživa u ukusnoj večeri i provedenoj noći.

Srijeda:

Danas nakon doručka jahanje će započeti preko lijepog krajobraza planine Dinare i preći preko malih sela. Jašit će te prema spektakularnom izvoru rijeke Cetine. Ovdje će te imati priliku galopirati Suhopoljem i preći most koji je u blizini starog ruševnog mosta koji je napravljen od monolitskog kamenja, koji datira nekoliko stotina godina. Neki ljudi kažu da su most sagradili druidi u vrijeme Grčkog pjesnika Homera.
Nedaleko je malo selo Cetina, gdje će te imati ručak nekoliko metara od jednog prirodnog, svježeg izvora rijeke Cetine, gdje možete piti vodu dok gledate ribe sa prilikom da vidite jednu od vrsti pastrva.
Nakon ručka možete istražiti lokalnu areu, gdje možete naći pravoslavnu crkvu svetog Trojstva, koja je stara nekoliko stoljeća. Nekoliko stotina metara dalje je ruševina jako stare crkve svetog Spasa koja datira natrag u 9. stoljeće, koja je pripadala Templarima.
Kasnije tog popodneva jahanje se nastavlja prema polju gdje provodite večer. Dan je završen galopiranjem preko Vrličkog polja prije večere i provođenje mirne večeri u sredini polja okruženog starim stablima vrbe gledajući zvijezde.

Četvrtak:

Ujutro nakon doručka će te se spremiti za jahanje. Dan se počinje sa laganim kasom, kratkim jahanjem kroz rijeku, prije dobrog galopa prema kraju Vrličkog polja.
Jašit će te preko malog povijesnog gradića Vrlike, gdje će te se odmoriti i osvježiti sa šalicom espressa u jednom od lokalnih kafića. Kasnije će te se uspeti na planinu gdje će te na vrhu Štikovu uživati u ručku sa zapanjivim pogledom i imati zaslužen odmor. Panoramski pogled je uistinu divan.
Nakon odmora će te osedlati konja i nastaviti se spuštati niz planinu prema maloj farmi u polju, gdje će te imati večeru, podignuti svoj šator i uživati u tihoj večeri.

Petak:

Nakon doručka će te imati najduži dio jahanja. Jašit će te preko divnih polja i pašnjaka blizu rijeke Čikole. Poslije ručka će te jašiti kroz velika polja i planinske rasjeke. Kasnije ovog popodneva će te se vratiti na Ranč gdje se možete odmoriti nakon terena i imati ukusnu večeru i razgovor, prisječajući se dobrih iskustava dobivenih tokom terena. Večer je provedena u opuštanju sa čašom vina i u zabavnom razgovoru.

Subota:

Nakon doručka će te otići ili ako hoćete, možete dulje ostati na Ranču ili posjetiti Split.

SMJEŠTAJ:
Vaš smještaj varira na ovom jahanju, kao što se očekuje na ovom tipu terena. Subota, nedjelja i petak večer će te provesti na Ranču.
Na ovom terenu će te spavati u vrečama za spavanje i u šatorima. Biti će te u blizini rijeke gdje se možete osvježiti i voda se uvijek nosi ako se želite okupati.

Zbog vremenskih ili bilo kojih drugih neprilika ruta/program će se morati prilagoditi.

MINIMALNA GRUPA:
6 jahača.

MAKSIMALNA GRUPA:
12 jahača.

OPIS SPOSOBNOSTI:
Od početinika do profesionalca. Trebate imati osnovno iskustvo za ovaj teren i biti udobni u kasu, kenteru i galopu.
Također trebate biti u kondiciji zbog nekoliko prilika gdje će te morati hodati uz konja nekoliko metara zbog terena.

TIP JAHANJA:
Teren

TOTALNO VRIJEME JAHANJA:
6 dana jahanja, 4 do 7 sati u sedlu

DATUMI POLAZAKA:
21.03.- 28.03.
25.04.- 02.05.
09.05.- 16.05.
23.05.- 30.05.
26.09.- 03.10.
10.10.- 17.10.
24.10.- 31.10.

CIJENA:
- £635 po osobi (dvije ili više osoba)
- £660 za jednu osobu.
Cijena uključuje:
Šest dana doručka, ručka i večere, plus piće uz obrok; večeru na dolasku i doručak na odlasku, vodiča a znanjem engleskog jezika i transport vaše prtljage te šest dana jahanja.

Poveznice: tereni | konji | konjički | klub | split | dalmacija | peručko jezero | jahanje | cetina |

« Natrag

Oglas

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: