Palmović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 529) - Broj facebook komentara:

Prezime Palmović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Palmović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: Radovan PalmovićPoveznice: Palmović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 11.5.2020.

Prezime Palmovic u Hrvatskoj nose Hrvati.Danas u Hrvatskoj ovo je rijetko prezime .Najvise je prisutno u Zagrebackoj zupaniji(Zagreb).
Ovo prezime je patronimik jer je izved.od m.imena prvonositelja Palma(nom.Palmo),koje je--prema onomasticaru prof.M.Simundicu --hipokoristik od osob.m.imena Palmiro,o cijoj etimologiji i znacenju prof.M.Simundic je napisao:"PALMIRO,m...Tal.Palmiro od lat.Palmarius--koji je pun palma.Od palmaris--pun palma;vrijedan najvise casne nagrade;izvrstan,odlican."
Najpoznatiji nositelji ovoga prezimena u Hrvatskoj su:Andrija Palmovic(1847-1882),istaknuti hrvat.pjesnik romantizma,izvstan lirik, i dr.sc.Marijan Palmovic,prof.Sveucilista u Zagrebu.
--Lit.:M.Simundic,Rj.osobnih imena,Zagreb,1988,str.165.;hjp.znanje.hr(Vidi:Andrija Palmovic);www.biografija.com/andrija-palmovic;www.knjizevnost.hr/andrija-palmovic;https://linkedin.com/in/marijan-palmovic-36236548;www.reseachgate.net/profile/Marijan_Palmovic


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas