Adnađ

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 984) - Broj facebook komentara:

Prezime Adnađ nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Adnađ, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: Dušan AdnađPoveznice: Adnađ | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 21.4.2014.

Vrlo rijetko prezime u Hrvatskoj. Vjerojatno potjece iz okolice Vukovara.Danas u Hrvatskoj zivi 6 nositelja ovoga prezimena, i to svi zive u Borovu, Vukovarsko-srijemska zupanija. Ovo prezime je motivirano z a n i m a n j e m(od sluzbe)prvonositelja(oca), a izved.je od madzar.rijeci h a d n a g y=vojvoda; nizi starjesina vojnicki; opcinski strazar; vojnicki casnik; plemicki starjesina; lieutenant(lajtnant); nizi oficirski cin(porucnik); porucnik granicarske vojske.
--I z v o r i: imehrvatsko.net/namepages/view/family_name/prezime-Adnadj; www.prezime.net/Adnadj; ARJ(I),Zgb,1880-1882,str.32.; Dr F.Ivekovic-dr I.Broz,Rj.hrv.jezika,sv.I,Zgb,1901,str.3.; govori.tripod.com/bunjevacki_ricnik.htm; www.hungaryexchange.com/surname/mindex.html; tntcarden.com/tree/ensor/MagyarsNotes.html; thehungaryexchange.blogspot.com/2013/07/hungarian-genealogy-research-tip-9.html; www.namespedia.com/details/Hadnagy


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: