Širbegović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 405) - Broj facebook komentara:

Prezime Širbegović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Širbegović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: Jasna HadziefendicPoveznice: Širbegović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 31.7.2021.

Prezime Sirbegovic nose u Hrvatskoj Bosnjaci,a takodjer, Bosnjaci ga nose i u BiH-u.Danas u Hrvatskoj zivi oko 15 Sirbegovica,i to u 3 zupanije:Zagrebackoj(Zagreb),Primorsko-goranskoj(Rijeka)i Splitsko-dalmatinskoj zupaniji(na otoku Bracu).
Obitelj Sirbegovic morala se odseliti iz Banjaluke kada su je 1992.god.zaposjeli fasisticki barbari i vandali-sljedbenici balkanskoga kasapina S.Milosevica.I poznati znanstvenik prof.dr sci. Sedat Sirbegovic dobio je otkaz na Elektroteh.fakultetu zato sto je Bosnjak,a sada zivi u USA-u.
Ovo prezime je PATRONIMIK jer je izved.od rijetkog osob.m.imena oca(rodocelnika,prvonositelja) S I R B E G A(nom Sirbeg),koje je -prema onomasticaru prof.I.Smailovicu-"Slozeno ime od perz.s i r(na s tvrdi znak)=l a v; j u n a k i tur.b e g...Osn.znacenje=b e g-l a v;b e g-j u n a k."O etimologiji i znacenju naslova(titule)b e g mozete naci u mom prilogu o prezimenu B e g o v i c.
Lit:Dr I.Smailovic,Musliman.imena orijental.porijekla u BiH-u,Sarajevo,1990.,str.498.;https://actacroatica.com/hr/surname/Sirbegovic/;www.cafekajak.com(VIDI:Zlatko Lukic:PROGNANI GRAD);www.locatefamily.com/S/SIR/SIRBEGOVIC-1.html


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: