Mameledžija

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 343) - Broj facebook komentara:

Prezime Mameledžija nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Mameledžija, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: EdinPoveznice: Mameledžija | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 11.1.2020.

Prezime Mameledzije je rijetko prezime u Hrvatskoj i nose ga vecinom Hrvati i manje Bosnjaci.Bosnjacko prezime u BiH-u.Danas u Hrvatskoj zivi oko 20 Mameledzija,i to u 3 zupanije:Splitsko-dalmatinskoj,Primorsko-goranskoj i Viroviticko-podravskoj zupaniji.Ovo prezime je izved.od zanimanja prvonositelja koji je bio imucan covjek,posjednik imovene ,a izvedeno je od 2 tur.rijeci: m a m e l e k(-ki)-sto prema turkologu prof.I.Smailovicu-znaci:"imovina,imetak,posjed,svojina"i 2. tur.sufiksa-c i-(od ovoga je izved.balkan.suf.tur.porijekla--d z i j a:"koji znaci nesto cime se ljudi bave"-P.Skok).Prezime Memeledzija je jedna varijanta od ovoga prezimena.
Na"Listi zrtava genocida u Visegradu od 1992.-1995."nalaze se i tri nositelja prezimena Mameledzija.
Lit:Dr.I.Smailovic,Tusko-bosanski rj,Tuzla,2009,str.253;https://actacroatica.com/hr/surname/Mameledzija;P.Skok,Etimologij.rj.hrv.ili srp.jezika,knj.II,Zagreb,1972,str.474.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas