Merunka

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 60) - Broj facebook komentara:

Prezime Merunka nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Merunka, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: SonjaPoveznice: Merunka | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 7.9.2019.

Prezime Merunka u Hrvatskoj nose uglavnom Hrvati,i to iz Orahovice.Vrlo rijetko nose ga i Cesi,i to iz Zagreba.Nose ga i Srbi.Danas u Hrvatskoj prisutno je oko 40 nositelja ovoga prezimena,i to u 6 hrvatski zupanija,a najvise u Zagrebackoj(25) i Osjecko-baranjskoj zupaniji(10).
Ovo prezime je najvjerojatnije p a t r o n i m ik,jer je izvedeno od prezimena ili nadimka od oca ili nekog drugog muskog pretka.Ovo prezime je izvedenono od f i t o n i m a,tj od imena biljke:od ceskog naziva m e r u n k a(polj.mierunka):marelica(kajsija).
Lit:https://actacroatica.com/hr/surname/Merunka;
www.prezime.net/Merunka;https://en.wiktionary.org/wiki/merunka;www.ancestry.com/name-origin?surname=merunka;www.namespedia.com/details/merunka;www.locatefamily.com/M/MER/MERUNKA-1.html;www.ancientfaces.com/surname/Merunka;www.linkpedium.com/merunka-family/
Tibos


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas