Restović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 53) - Broj facebook komentara:

Prezime Restović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Restović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: IgorPoveznice: Restović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 8.9.2019.

Danas u Hrvatskoj zivi izmedju 200 i 300 Restovica.Potjecu vecinom sa otoka Braca.Prisutni su u 6 hrv.zupanija ,i to najvise u:Splitsko-dalmatinskoj(56%),Istarskoj i Dubrovacko-neretvanskoj zupaniji.
Ovo prezime je patronimik jer je izved. in imena oca Reste(nom.Resto),hipokoristika od osob.mus.im.Restislav.Onomasticar prof.M.Simundic ime Resto izveo je iz imp.glagola r e s t i= r a s t i.
Lit:https://actacroatica.com/hr/surname/Restovic;www.prezime.net/Restovic;M.Simundic,Rj.osob.imena,Zagreb,1988,str.290.;Dr.sc.D.Vidovic,Pusicko imenoslovlje,Zagreb,2016,str.4.(VIDI:https://hrcak.srce.hr);www.locatemyname.com/croatia/Restovic;www.namespedia.com/details/Restovic;www.locatefamily.com/R/RES/RESTOVIC-1.html;www.ancestry.com/name-origin?surname=restovic;https://lastnames.myheritage.com/last-name/Restovic;www.studiacroatica.org/ape5/ape109.htm
Tibos


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas