Sejmenović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 76) - Broj facebook komentara:

Prezime Sejmenović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Sejmenović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: AldiraPoveznice: Sejmenović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Sejmen

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 26.12.2019.

Prezime Sejmenovic nose i u Hrvatskoj i u BiH-u vecinom Bosnjaci a u manjem broju Hrvati.Danas u Hrvatskoj zivi oko 10 Sejmenovica,i to u 4 zupanije:Sibensko-kninskoj,Primorsko-goranskoj,Zagrebackoj i Brodsko -posavskoj.
Ovo prezime je izvedeno od z a n i m a n ja prvonositelja,rodocelnika, od rijeci s e j m e n-o kojoj je orijentalist A.Skaljic napisao :"s e j m e n,s e j m e n i n,s e g m e n i n -m.(pers)1.pripadnik jednog roda janjicarske pjesadije...2.strazar,pandur.<tur.s e y m e n,s e g m e n<pers.s e g b a n."
U Memorijalnom centru u Potocarima sahranjeno je 14 Sejmenovica koji su ubijeni za vrijeme velikosrpskog genocida u Srebrenici,1995.god.
Lit:A.Skaljic,Turcizmi u sh.jez.,Sarajevo,1985,str.556.;hjp.znanje.hr(VIDI:sejmen);Dr B.Klaic,Rj.stranih rijeci,Zagreb,1962,str.1313.,A.Isakovic,Rj.bosanskoga jez,Sarajevo,1995.,str.278.;https://actacroatica.com/hr/surname/Sejmenovic


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas