Hazbo

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 21) - Broj facebook komentara:

Prezime Hazbo nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Hazbo, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: AlmirPoveznice: Hazbo | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 14.3.2020.

Prezime Hazbo nije prisutno u Hrvatskoj.Nositelji ovog prezimena su Bosnjaci i zive najvjerojatnije u Sandzaku ili Crnoj Gori,gdje su najprisutnija i bosnjacka osob.m. imena Hazbija i Hazbo,hipokoristik od Hazbija.
Ovo prezime dolazi od m.imena prvonositelja Hazbe(nom.Hazbo) ,te je ono patronimik.Ime Hazbo moze biti takodjer hipokoristik i od osob.muskog imena Hasib,koje -prema onomaticaru prof.I.Smailovicu-dolazi od" tur. H a s i b...,od ar.h a s i b=ugledan;plemenita roda;castan."Ime Hazbija dolazi od ar.h a z i b=jedar,jak,inf.h a z a b=biti jedar,jak(F.Steingass).
Lit:Dr I.Smailovic,Musliman.imena orijental.porijekla u BiH-u,Sarajevo,1990,str.274.(Hasib),280(Hazbija);F.Steingass,Arabic-English Dictionary,Asian Educational Services,New Delhi,1993,p.322.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas