Ljepoja

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 56) - Broj facebook komentara:

Prezime Ljepoja nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Ljepoja, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: BoškoPoveznice: Ljepoja | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Ljepojević

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 13.4.2020.

Prezime Ljepoja u Hrvatskoj nose Srbi i Hrvati.Danas u Hrvatskoj zivi oko 50 Ljepoja,i to u 5 hrv.zupanija:Sisacko-moslavackoj,Pozesko-slavonskoj,Zagrebackoj,Viroviticko-podravskoj i Sibensko-kninskoj zupaniji.
Ovo prezime je doslo ili od n a d i m k a prvonositelja Ljepoja , ili je p a t r o n i m i k --ako je doslo od osob.m.imena prvonositelja Ljepoja,izved.od pridjeva l i j e p,koji potjece--prema etimologu prof.P.Skoku--od sveslav i praslav.pridjeva *l e p,1.krasan,2.dobar..."Prvobitno je znacenje pridjeva bilo"sto se lijepi>sto pristaje>sto je dobro,umjesno>lijepo."(P.Skok II,297.)
--Lit:P.Skok,Etimologij.rj.hrv.ili srp.jezika,knj.II,Zagreb,1972,str.297.;hjp.znanje.hr(Vidi:Ljepoja);ARJ 6,JAZU-Zagreb,1904-1910,str.245.-ured.P.Budmani i T.Maretic;https://actacroatica.com/hr/surname/Ljepoja;www.prezime.net/Ljepoja


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas