Džananović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 5 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 3987) - Broj facebook komentara:

Prezime Džananović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Džananović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: ElminaPoveznice: Džananović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Džanan

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 21.4.2013.

Dopuna o ovom prezimenu:
--Ovo prezime u Hrvatskoj nose i Hrvati i Bosnjaci.Prisutno je u ovim hrv.zupanijama:Zagrebackoj(27),Istarskoj(9),Primorsko-goranskoj(7),Viroviticko-podravskoj(6),Brodsko-posavskoj(5),Sisacko-moslavackoj(5)Splitsko-dalmatinskoj(4),Karlovackoj(3),Varazdinskoj(2),Osijecko-baranjskoj(2)i Sibensko-kninskoj(2).Vecinom bosnjacko prezime u BiH-u.U Memorijalnom centru"Potocari"kod Srebrenice pokopano je 50 Dzananovica koji su pogubljeni u cetnickom genocidu u Srebrenici 1995.god.--I z v o r i:hjp.novi-liber.hr(vidi pod d z a n);www.prezime.net/Dzananovic


Alisa - Datum: 21.4.2013.

Hvala Vam puno na detaljnijem pojašnjenju.


PorijkloBIH - Datum: 27.3.2013.

Ima i Džananović-a u Dub-u kod Rogatice (Bosna), sad neznam da li su povezani.


Alisa - Datum: 4.1.2013.

Prezime Džananović postoji i u Kupresu, porijeklo nije poznato.


Ibrahim Tabakovic - Datum: 15.1.2012.

Prezime DZANANOVIC je PATRONIMIK jer je izvedeno od m.imena OCA-PRVONOSITELJA--DZANANA(nom.DZANAN):D Z A N A N+posesiv.dodatak--O V+deminutiv.dodatak--I C=D Z A N A N O V I C,sto znaci DZANANOV SIN.Bosnjacko m.ime Dzanan <tur. C a n a n<od perz. g a n a n=VOLJEN;DRAG;LJUBLJEN;DILBER.---Ovoje vrlo rijetko prezime u Hrvatskoj,a vjerojatno potjece iz Karlovca.U BiH-u je ovo vecinsko bosnjacko prezime.Ima i prezime DZANKO(hipok.od Dzanan)...---U Memorijalnom centru"Potocari"kod Srebrenice pokopana su 16 Dzananovica, koji su pogubljeni za vrijeme cetnickoga genocida u Srebrenici u !995.god.
--Izvor:Dr I.Smailovic,Musliman.imena orijental.porijekla u BiHu,Sarajevo 1990,str.199;Dr S.Agic,Musliman.l.imena,Chicago 2003,str.31;A.Skaljic,Turcizmi u sh.jez,Sarajevo 1985,str.233;Dr B.Klaic,Rj.stranih rijeci,Zagreb 1962,str.366.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas