Ljubas

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 5177) - Broj facebook komentara:

Prezime Ljubas nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Ljubas, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: AnaPoveznice: Ljubas | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

LjubančićLjubanovićLjuban

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Zoran Vrgec - Datum: 23.11.2011.

Ljubasi su porijeklom iz Roškog Polja, jedna loza, a druga iz sela Ljubnić kod Bugojna. Bugojanci danas uglavnom žive u Slavoniji - selo Stari Mikanovci kod Đakova, nešto malo ih je u Splitu, a ima ih i u Njemačkoj - Hamburg,Frankfurt, Baden-Baden.


Bruno Ljubez - Datum: 27.8.2011.

Pišući knjigu Jajce grad, prilog povijesti posljednje bosanske prijestolnice, koja je zapravo povijest Jajca, spomenuo sam stare jajačke rodove.Među njima su i Ljubezi, kojima i ja pripadam. Ljubezi, kojih je u Jajcu do pred rat bilo nekoliko stotina, bili su nekada Ljubasi.Moj ogranak Ljubasa doselio se u Jajce sredinom 19. stoljeća sa Kupresa, iz Gornjeg Malovana. Ovi su Ljubasi pripadali ogranku Ljubasi - Dokani. Na Kupres su Ljubasi došli neutvrđenog datuma iz Roškog Polja kod Duvna. Spremajući knjigu našao sa podatak jednog dubrovačkog pisara koji je zabilježio da je u Konavlima 1114. godine jedan "Gliubese" prisvojio crkvu sv. Martina za svoju sektu.
Jajački Ljubasi su dolaskom u Jajce zatekli neke obitelji Ljubeza i po analogiji, za vrijeme Austro-Ugarske, zahvaljujući administraciji, postali Ljubezi.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas