Car

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 2811) - Broj facebook komentara:

Prezime Car nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Car, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: IvanaPoveznice: Car | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

CarlinCarubrićCarreraČardaklijaČarapČarđićCarićČartaloniCarterCarevCarinČarija

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 17.10.2019.

Prezime Car u Hrvatskoj nose vecinom Hrvati i vrlo rijetko i Srbi.Danas u Hrvatskoj zivi oko 2200 do 3010 nositelja ovoga prezimena,a prisutno je u gotovo svim hrvatskim zupanijama,a najvise u:Primorsko-goranskoj,Zagrebackoj i Karlovackoj zupaniji.Ovo prezime(m e t a f o r a) je -prema Hrv.jezic.portalu- izved.prema zanimanju,naslovu ili nadimku rodocelnika -koji je bio prvi u necemu,najvisi...Cesar je hrv-kajk.prezime(P.Skok).
O podrijetlu rijeci car onomasicar prof.M.Simundic je napisao:"...car steg.od naziva rim.plemena Caesar,kako se imenovao i poznati vladar Gaius Iulius.Naziv biva od lat.caesaries-vlasi;duga kosa."
Lit:hjp.znanje.hr(VIDI:c a r);M.Simundic,Rj.osob.imena,Zagreb,1988,str,55.;P.Skok,Etimologij.rj.hrv.ili srp.jezika,knj. I,Zagreb,1971.str.258;ARJ,vol.1.,Zagreb,1882.,str.757.;https://actacroatica.com/hr/surname/Car;www.prezime.net/Car;www.rodoslovlje.hr/istaknuta-vijest/najkraca-hrvatska-prezimena


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas