Pavleković

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 10 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 2248) - Broj facebook komentara:

Prezime Pavleković nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Pavleković, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: MarioPoveznice: Pavleković | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

PavletićPavležaPavlekPavlenićPavlečić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Grozdanap - Datum: 13.12.2018.

Vidim da se ovdje spominje stara opcina Podgorje( koja se nekada prostirala na podrucju danasnjeg Jastrebarskog)a od koje se odvojio pl.rod Cvetkovica (1244) od kojeg je nastala pl.opcina Cvetkovic(danasnje naselje Cvetkovic) u kojem Jos uvijek najvise obitelji nosi prezime PavlAkovic a ne Pavlekovic


Maid - Datum: 31.10.2014.

Izgleda poštovani g.Rudolf da niste shvatili poentu.Gdje god je postojao "Ljiljan" proganjan je radi heretičkog vjeroučenja.Pa tako u Franuskoj katari(ljiljan anžuvinski)Italiji(paterani)Cvetkovići(ljiljan na Hvaru)Šubićeva veza s ljiljanima-srodstvo s Bosanskom plemićkom obitelji itd...
Nije istina da Bosna postaje državom dolaskom Turaka!Pa mislim ako ste realni da možete naći hiljade dokaza o Kraljevini Bosni.Kada se tad u Evropi vrši inkvizicija Osmanska Imperija dolazi u pomoć Bosanskom narodu i narodima u okruženju.Kao sad NATO pakt koji dolazi u pomoć poslije četverogodišnje agresije na Bosnu i njene narode.Ne branim Turke nego nastojim realno sagledati povijest.U mene se i sad ulica zove Kulina(od Kulina bana i dobrijeh dana).


rudolf3 - Datum: 30.10.2014.

Hvala vam na upozoravanju. U starim kartama i tekstovima još od Plinija st. stoji Bosen, Bosnen, Bosnia pod Ilirijom, kasnije u svezi sa Hrvatskom, ali i Nemanjićima (ženidbenim linijama a i sa Ugarskom) dinastijom.
O Prijezdi i dalje do Kotromanića. Država Bosna postaje tek provalom Osmanlija prvo kao sanđak.
Žao mi je zbog nesporazuma no proučavanjem povijesti doznao sam da Francuska dinastija Anžuvinaca ima veze sa Kotromanom. Također i obitelj Šubić od Marmona- Mrmonje, a spominje se dolazak u Zagreb. Štit i grb obitelji Cvetković Pavleković je iz 13 stoljeća.
Nedavno sam pronašao podatak da je u 18 stoljeću podžupan Zagrebački bio Stjepan Pavleković.
Hvala vam još jednom na informacijama, s štovanjem Rudolf


Maid - Datum: 27.10.2014.

Poštovani gosp.Rudolf Pavleković nije problem u zlatnom ljiljanu i plavom štitu nego daje to pripadalo nekom Hrvatskom kralju.Znači imate falsifikovanje(nije laganje nego skrivanje ostatka priče)istorije već nekoliko vjekova.Povijest je nauka koja pravi kompilaciju vremena i prostora istraživanja.Znam da su vjekovima skrivane istine ali danas(internet)imate mogućnost spoznaje cijele priče.Proširite malo vidike van izvora Zagrebačke Nadbiskupije pa ti i skrivaju istinu.Oni i jesu proganjali vaše pretke radi ljiljana.Preporučujem vam web stranici www.Bošnjaci.Net i neke članke Bosanske i Evropske istorije autora Fikreta Hafizovića.Ovo pišem da vam eventualno pomognem u vašem trudu spoznaje vašeg identiteta mimo nametnutih obrazaca razmišljanja.


rudolf3 - Datum: 26.10.2014.

Prepoštovani
Hvala vam na svim informacijama. Istraživanjem starih spisa Zagrebačke Nadbiskupije, dijelo gosp. Lasowskog Podgorska plemena, Dijelo Ivana Krstitelja Tkalčića i drugih saznao sam da su Pavlekovići zabilježeni u Donjoj Lomnici ( pod nazivom Pavleković - Prigorec), gdje su i dobili privilegije, a stigli su iz Kobiljaka (ne Sesvetskog jer tamo nema zabilježenih nikakovih plem. obitelji)već iz Kobiljaka, gdje je bila kurija Pavleković. Znam za slijed imena Paul, Paulus, Pavlek (mnogo kasnije).
Prvi se spominje Paul Nikolić, koji je u bliskoj vezi sa Šubićima. Zatim Ostrovički kkaštelan Paulinus, i td. u svim ovim prethodnicima je zajednička Ilirska kruna i oblik štita, a kasnije i zlatnog ljiljana, prvo na crvenoj a kasnije u 15 st. na plavomštitu. Također tek nedavno sam pronašao ovaj grb na nekoj kući u Starom gradu na Hvaru. Grb je uklesan trodimenzionalno u kamenu.
S štovanjem i zahvalom Rudolf Pavleković


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Pročitajte sve komentare! Ukupno ih ima 10.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas