Walter

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1095) - Broj facebook komentara:

Prezime Walter nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Walter, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: KristinaPoveznice: Walter | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Ibrahim Tabakovic - Datum: 12.9.2011.

Prezime WALTER je PATRONIMIK posto je izvedeno od osobnoga m.imena prvonositelja--WALTERA(nom.WALTER).Ovo prezime je njemackog podrijetla:Njem.Walter,Walther od svnjem.Walthari,Walthere=KOJI JE UPRAVLJAC VOJSKOM(prema onomatologu M.Simndicu).Od walt.waltan=vladati,upravljati i hari,heri=vojska.Prema rjecnicaru dru B.Klaicu,Walter znaci u prijevodu:VLADAR,GOSPODAR KOJI ZAPOVIJEDA.
Prezime WALTER je vrlo rijetko u Hrvatskoj.Potjece vecinom iz okolice Vrbovca.Danas u Hrvatskoj zivi oko 70 nositelja ovoga prezimena ,a najvise ih je u Zagrebu(20)...
--Izvor:M.Simundic,Rj.osobnih imena,Zagreb 1988,str.351;Dr.B.Klaic,Rj.stranih rijeci,ZAgreb 1962,str.1554;--genealogy.about.com/library/surnames/w/bl_name-Walter.html;--en.wikipedia.org/wiki/Walter-(name)


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas