Čepić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 7 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 4108) - Broj facebook komentara:

Prezime Čepić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Čepić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: MirjanaPoveznice: Čepić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Vlade - Datum: 25.4.2016.

Čepići potiču od Rakočevića, a ovi iz plemena vojvode Rakonjca sa sjevera Albanije . Rakonjac je bio u službi braće Mrnjavčevića. Čepići su ogranak Rakočevića i prezime su dobili po Čepinom stajištu na kome su se skupljale vojske. Danas ih ima na cijeloj teritoriji bivše SFRJ, USA, Kanadi i Rusiji.


čepić vladimir - Datum: 20.4.2012.

prezime ČEPIĆ potiče od zaseoka ČEPINO -STAJIŠTE u PREKOBRĐU, DONJA MORAČA, OPŠTINA KOLAŠIN, CRNA GORA, tamo je živio jedan RAKOČEVIĆ koji je imao tri sina jedan se doselijo u GORNJU MORAČU na ČEPIĆA GLAVICU i među prvim su naselili to selo, a druga dva brata su se naselili u okolini Pljevalja, inače se svi smatraju SRBIMA


mirjana čepić - Datum: 11.3.2012.

ovo su zbilja zanimljivi podaci, s obzirom da imamo knjigu rodoslovlja,gdje se apsolutno ne spominje, ovakav izvor podataka.


Sasa Cepic - Datum: 21.2.2012.

Cepici vode porijeklo iz Gornj Morace u Crnoj Gori. Naime, oni su ogranak bratstva Rakocevica koji su direktni potomci slavnog vojvode Bogica Moracanina. Danas ih ima svuda po prostorima bivse Jugoslavije. Najvise ih ima u Pljevljima. Najmanje ih ima u Moraci, iz koje su se iselili. I danas postoje ostaci savardaka iz kojeg su se iselili. Posto pisem knjigu o bratsvu i sakupljam podatke za porodicno stablo, zamolio bih Cepice iz Hrvatske da se jave, naravno ako ih interesuje svoje porijeklo. Puno pozdrava za sve Cepice ma koje vjere bili. Pozdrav !


Aleksandar Čepić - Datum: 28.12.2011.

Čepići su Srbi, poreklom iz Gornje Morače u Crnoj Gori od plemena Moračani, a do kraja XVIII veka su se prezivali Rakočević. Najviše ih se iselilo u Pljevlja i okolinu. Poznato mi je da su se pre otprilike 170 godina dva brata Radul i Rako nastanili u selima Glisnica i Oćevina kod Pljevalja. A odatle se već generacijama raseljavaju širom Crne Gore i Srbije. Pored Pljevalja Čepići žive u Podgorici, Beogradu, Užicu, Čačku, Kolašinu, Boki Kotorskoj, Vojvodini i u inostranstvu... U Hrvatskoj takođe ima Čepića koji vode poreklo od ovih iz Crne Gore.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Pročitajte sve komentare! Ukupno ih ima 7.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas