Vidović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 5 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 9426) - Broj facebook komentara:

Prezime Vidović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Vidović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: Darija VidovićPoveznice: Vidović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

VidovVidović - Popek

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Slađana Vidović - Datum: 23.11.2012.

Prezime Vidović također je rasprostranjeno okolicom Žepča i Maglaja kao katoličko prezime. Po legendama su Vidovići došli iz Hercegovine gdje su se prezivali Kolobarić no bježeći od Turaka dolaze u srednju Bosnu i mijenjaju prezime u Vidović


vidovic milan - Datum: 24.1.2012.

imalo je dosta vidovica u kursumliji u grabovnici i okolini ali su se pedesetih godina poceli raseljavati u potrazi za boljim zvotom . moji su cak stigli do juznog banata tj. do jednog malog sela "putnikovo" opstina kovacica gde je bilo veoma pogodno za zemljoradnju .pradeda je sa sobom povukao mnogo rodbine savkojima je kasnije negde oko 1965 napravio kuce u beogradu ....ako neko nesto zna o vidovicima nek se javi moze i na fb ...vidovic0206@gmail.com


igor vidović - Datum: 9.11.2011.

prezime Vidović nalazimo sirom Bosne iHercegovine pa tako u dolini Lasve od Travnika do Busovace i dalje.Mislim da u Vitezu postoji najvise clanova pod tim prezimenom.sto se tice drugih gradova nemam nekih večih saznanja.


Domagoj Vidović - Datum: 6.10.2011.

Prezime Vidović u selu Vidonje u dolini Neretve potječe iz Rupnoga Dola u Popovu (istočna Hercegovina), a u selu Vid i u Vrgorskoj krajini iz zaseoka Vidovići u Brotnju (Čitluk). Navodno su i Vidovići iz Brotnja podrijetlom iz Popova. Po migracijskim kretanjima Vidovići iz Muća su vjerojatno su hercegovački prebjezi.


Joško Vidović - Datum: 30.7.2011.

Prezime Vidović nalazimo na više mjesta u Dalmaciji.U okolici Trogira,Sinja,Drniša i u dolini Neretve.Znam za nastanak prezimena Vidović u okolici Trogira,točnije selo Sevid.
Sv. Vid je kršćanski svetac,a postojao je i slavenski bog Vid tako da je to kod nas često isprepleteno.Selo Sevid je nastalo kao skraćenica od Sveti Vid,u blizini mora postoje ostaci crkvice Sv. Vida,s grobljem.Od pet sevidskih zaselaka u četiri je prezime isključivo Vidović.Nešto malo ih ima i u okolnim selima,pretpostavljam migracijom stanovništva Sevida.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas