Matošić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1725) - Broj facebook komentara:

Prezime Matošić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Matošić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: VedranPoveznice: Matošić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

MatoševićMatošMatosovićMatošin

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Ibrahim Tabakovic - Datum: 2.10.2011.

Prezime MATOSIC(na S kvacica) je PATRONIMIK,jer je izvedeno od m.imena prvonositelja--MATOSA(nom.MATOS):MATOS+deminutiv.nadavak--IC=MATOSIC,sto znaci MATOSIN SIN.M.ime MATOS je umanjenica od osobnoga m.imena MATEJ/MATIJA.Onomatolog M.Simundic o etimologiji MATIJA navodi: Grc.Matthaios<heb.Mattiyah,steg. od Mattithyah,Mattithyahu=Bozji dar.Od mattath=dar Yah skrac..od Yahveh=Bog .Rjecnicar dr B.Klaic etimologiju imena MATIJA objasnjava ovako:Matej,hebr.(matt-covjek+iahon-bog)"covjek od boga","bozji covjek";po drugima autorima rijec potjece iz aramej.jez. gdje glasi maththai i znaci "muzevan".
IZVOR:M.Simundic,Zagreb 1988,str.214-215.;P.Skok,Etimologij.rj.hrv.ili srp.jez,knj.2,zagreb 1972,str.388;ARJ(dio VI),JAZU ZAgreb,str.517.,519.,524.,527-531.;O.Mandic,Rj.judaizma i krscanstva,Zagreb 1969,str.307;Dr B.Klaic,Rj.stranih rijeci,Zagreb 1962,str.926.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas

Zadnji upisi u imenik:

Upišite se i vi!