Valičević

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1581) - Broj facebook komentara:

Prezime Valičević nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Valičević, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: BrankoPoveznice: Valičević | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Valić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Ibrahim Tabakovic - Datum: 2.10.2011.

Prezime VALICEVIC je PATRONIMIK,jer je izvedeno od m.imena prvonositelja--VALIJA(nom.VALI)ili VALE(nom.VALA)ili VALE(nom.VALO)ili VALICE(nom.VALICA),umanjenica od osobnoga m.imena VALENTIN.Lat.Valentinus-koji je zdrav.Od valens,-tis-zdrav,jak.
--Ovo prezime nose Hrvati,a potjece vecinom iz okolice Jastrebarskog.Danas u Hrvatskoj zivi oko 90 nositelja ovoga prezimena,i to najvise ih je u:Jastrebarskom(15),Zagrebu(10)i Novoj Gradiski(10).--U Sloveniji ima nositelja prezimena VALIC(na C je kvacica),koje je takodjer izvedeno od umanjenice od m.imena Valentin(Valentinus).---PS:10.listopada 1658.god.Leopold I,ugar.kralj,podijelio je Nikoli Valicevicu zvanom Celic...plemstvo i grb...
---Izvor:M.Simundic,Rj.osobnih imena,Zagreb 1988,str.350;www.rodoslovje.com/priimki/V/Valh-Vam.htm;free-zg.htnet.hr/Bartolomej/1217-1799.html;hrcak.srce.hr/file/73527(Tomislav Galovic,Hrvatska heraldicka periodika...)


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas