Božić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 6 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 11125) - Broj facebook komentara:

Prezime Božić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Božić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: ToniPoveznice: Božić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

BožičevićBožičekBožičićBožić - Bakušić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

BOZIDAR BOZIC - Datum: 20.5.2014.

POŠALJITE MI SRPSKI GRB AKO IMATE SLIKU KOJU STE OPISALI JA SAM IZ PIPERA OPŠTINA LOPARE REPUBLIKA SRPSKA SAD ŽIVIM U OKOLINI SOMBORA


Istranin - Datum: 18.3.2013.

Htio bih ispravit moj netočan navod, htio sam zapravo reći da postoje hrvatske i srpske loze Božića nastalih u Bosni, uz one srpske loze Božića nastalih u Crnoj Gori (pošto je to prezime nastalo u Bosni i Crnoj Gori, istraživao sam to).
Moja loza je porijeklom hrvatska loza Božića koja ja nastala u Bosni (otac mi je od tamo).


Istranin - Datum: 14.3.2013.

Ja sam istraživao prezime Božić i sada ću napisati istinu o njemu. To je prezime nastalo na području Bosne i Crne Gore.Božići nastali u Crnoj Gori jesu porijeklom Srbi, a Božići nastali u Bosni jesu porijeklo Hrvati i Srbi(ovisi o granama). Moja grana je nastala u Bosni i moja grana je porijeklom hrvatska grana Božića. To je to.


božić - Datum: 29.1.2013.

Hey DaBo ako bih nekako mogao stupit s tobom u kontakt oko povijesti Božića, interesira me grb i porijeklo :)
Hvala :)


DaBo - Datum: 20.4.2012.

Prema "ZBORNIKU PLEMSTVA" U HRVATSKOJ, SLAVONIJI, DALMACIJI, BOSNI I HERCEGOVINI, DUBROVNIKU, KOTORU I VOJVODINI. (koji se čuva u povijesnom arhivu grada Gratz-a u Auatriji)

Prezime BOŽIĆ (Bosits) kao i GRB (sivo crvene boje. dijeljen okomito sa velikom krunom na kojoj je na vrhu propnuti crni konj.
U sivom polju na dnu stilizirana je zelena livada na kojoj se ponovno pojavljuje crni konj, a u desnoj crvenoj polovici nalazi se desna ruka u oklopu sa meačem)
Očito je da se radi o ratničkom grbu.

Poslijednji je grb potvrdio Plemeniti Nikola Božić, major uarsko hrvatski, 10.08.1843.Navodno je dogurao do titule, čina vojvode.
Prema daljnjim podacima zavedenim u Zborniku plemstva (Lib.reg. LXVII,363), i rezultatima istraživanja koja je obavio moj pokojni otac u suradnji sa pvijesnim arhivom dolazi da je i moja obitelj jedna od obitelji koje vuku porijeklo od toga vremena i imaju mogućnost ponovne registracije grba kao svojega. Imam grb u posijedu.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Pročitajte sve komentare! Ukupno ih ima 6.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas

Zadnji upisi u imenik:

Upišite se i vi!