Medić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 18 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 9604) - Broj facebook komentara:

Prezime Medić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Medić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: AntePoveznice: Medić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Medica

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Nestor - Datum: 23.10.2020.

Pozdrav, Znam za Familiju Medica koja dolazi sa Ćićarije,sela sa Istarske strane.
U tom kraju govore Istrorumunjski jezik ili "Ćići" izjašnjavaju se kao Hrvati i Katolici.

Dali ima možda kakve veze sa poznatom Familiom iz Firence Medici?


miros - Datum: 17.7.2020.

komentar nedeljki - Datum: 28.7.2012.
Prema mojim još uvijek prilično površnim istraživanjima, Jadrići iz Dicma su početkom 18 st došli iz mosorskih Poljica, selo Sitno Gornje. Jadrića nema u Poljicima od II sv rata.


rebkey - Datum: 18.10.2018.

Moja baka s tatine strane (ima sad više od 80 godina) preziva se Medić i njena obitelj je iz Unešića, Dalmatinska zagora, to je neki zaseok sa 5,6 kuća, odmah kod Unešića. Katolici su, Hrvati. Ne znam od kud su tamo došli. Svi su dosta visoki.
Inače kod Omiša, na Omiškoj rivijeri postoji takodjer malo zaselak/plaža koji se zove Medići. I prelijepa plažica na koju znam otići. Ja ne znam je li njihovo prezime tamo Medići ili se samo tako zove to mjestašce, odnosno ima li tko sa tim prezimenom prije ili još tamo, ali u mjestu moje bake kod Unešića su svi Medići prezime.


tibos - Datum: 28.11.2014.

DOPUNA o ovom prezimenu:
--Danas u Hrvatskoj zivi oko 2000 Medica(imehrvatsko.net/),ili 2161 Medic(www.croatian-geneology.com/),ili 3030 Medica(hjp.novi-liber.hr/).Najvise ih zivi u:Zagrebu(400),Splitu(110),Zadru(100),Brelima kraj Makarske(100) i Rijeci(80).Prisutno je u gotovo svim hrv.zupanijama,a najvise u:Zagrebackoj,Splitsko-dalmatinskoj,Zadarskoj,Osijecko-baranjskoj,Primorsko-goranskoj,Vukovarsko-srijemskoj,Dubrovacko-neretvanskoj,Licko-senjskoj,Sibensko-kninskoj i Istarskoj zupaniji.-Bosnjacke i hrvatske obitelji Medici morali su se odseliti iz Banjaluke kada su je zaposjeli cetnicki vandali i barbari:sljedbenici balkanskoga kasapina S.Milosevica 1992.god.--IZVORI(dopuna):hjp.novi-liber.hr(vidi pod m e d v j e d);hrcak.srce.hr/file/163855;www.forum.hr/showthread.php?t=460138;croatia.ch/kako/080130.php;www.scribd.com/doc/101309111/Genealoska-istrazivanja;genocideinvisegrad.wordpress.com/tag/list;


MEDvjedIĆ - Datum: 26.11.2014.

Pozdrav svima. Moje prezime je također Medić. Selo Medići iz kojeg potječe moj otac, dida i pradida nalazi se u Segetu Gornjem iznad Trogira. Ako se ne varam otac mi je spominjao da su naši preci došli iz područja Hercegovine odnosno Ljubuškog. Inače vidim da je netko u komentarima spomenuo Jadriće koji su isto obitavali na području Segeta budući mi je babino djevojačko prezime Jadrić. Sjećam se da mi otac uvijek spominje kako mu je neki čovjek iz BiH pričao o selu Medići negdje u Bosni sa tri zaseoka različitih konfesija (muslimanske, pravoslavne i katoličke).


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Pročitajte sve komentare! Ukupno ih ima 18.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas