Biličić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 2424) - Broj facebook komentara:

Prezime Biličić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Biličić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: GoranPoveznice: Biličić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

BilickiBilić - SubašićBilićBilić - PavlinovićBilić Erić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Marijo Biličić - Datum: 15.3.2012.

Nas Biličića ima i na otoku Hvaru, u Vrisniku gdje ja i živim.Ima ih još u Jelsi, Zastražišću i Poljicima a po mom saznanju svi oni su potekli iz Vrisnika.Također se selilo na otok Vis, u Argentinu...U samom Vrisniku sada nas ima svega (mislim) 7, dok nas je prije kojih 30 godina bilo sigurno preko 30.Naše prezime je jedno od najstarijih u selu, a to se da zaključiti po tome jer smo uglavnom svi potekli iz dijela sela koji se zove Biličić dvor gdje su kuće male a kalete uske...Ne znam odakle su došli naši preci a volio bih saznati.


ustanik - Datum: 15.10.2011.

Prezime Biličić javlja se u Omišu gdje su pripadali plemićkom vijeću grada Omiša. Jedna grana tih Biličića je odselila na otok Brač točnije u Postira.Prezime vjerojatno dolazi od umanjenice Bilić pa nastaje prezime Biličić. Međutim Biličiće nalazimo i u Šibeniku gdje također dolaze u Postira i danas ima živih članova tih šibenskih Biličića. Odakle su došli u Šibenik nije mi poznato, možda su u Šibenmik došli iz Omiša, a odgovor na to pitanje dat će crkvene matične knjige.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: