Kadrić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 6748) - Broj facebook komentara:

Prezime Kadrić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Kadrić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: MustafaPoveznice: Kadrić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

KadrišićKadribašićKadrispahić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 13.4.2012.

Prezime KADRIC je PATRONIMIK jer je izvedeno m.imena prvonositelja --KADRE(nom.KADRO):KADR(O)+deminutiv.nastavak--IC=KADRIC,sto znaci KADRIN SIN.M.ime KADRO je hipokoristik od osobnoga m.imena KADRIJA<tur.K a d r i,od ar. q a d r i(y y )=ONAJ KOJI JE VEZAN ZA SUDBINU I BOZIJU VOLJU;DOSTOJANSTVEN;UGLEDAN;CASTAN;;SPOSOBAN;VRIJEDAN;MOCAN;PREDODREDJEN+nas nast.-(j)a.--Ovo prezime u Hrvatskoj nose vecinom Bosnjaci,a potjece najvise iz Zapadne Bosne,ali ga cesto nose i Hrvati.Danas u Hrvatskoj zivi oko 100 Kadrica,a najvise ih je u :Puli(20),Zagrebu(15) i u Slavonskom Brodu(15)...Ovo je vecinom bosnjacko prezime u BiH-u.Najpoznatiji nositelji ovoga prezimena u BiH-u su:dr sc.Adnan(rodj.1969,u Cazinu),orijentalist(arabist i turkolog,visi suradnik Orijentalnog instituta u Sarajevu,i mr sc.Sevko(rodj.1955.u Foci),profesor,romanopisac,publicist,prevoditelj,sociolog,slikar,ekolog.Sada zivi u izgnanstvu u Svedskoj.(VIDI:www.nema-kompromisa.com/intervju-sevko-kadric.php)...--IZVOR:Dr I.Smailovic,Muslimanska imena orijental.porijekla u BiH-u,Sarajevo,1990,str.311;Dr B.Klaic,Rj.stranih rijeci,Zagreb,1962,str.682;Dr S.Agic,Musliman.l.imena,Chicago,2003,str,57;Dr I.Smailovic,Tursko-bosanski rj.,Tuzla,2009,str.203;A,Skaljic,Turcizmi u sh jez.,Sarajevo 1985,str.379.


emanuela - Datum: 9.4.2012.

porijeklo prezimena kadric potice iz kninske krajine, po svjedocenju starijih kadrica porijeklo tj. korijeni ovog plemena su srpski. danas kadrica ima u svim vjerama, muslimana , pravoslavaca, katolika, roma, a i u velikoj britaniji postoji jedno veliko pleme koje se preziva kadrich a koje ima isto porijeklo kao i ostali kadrici. najvjernja kazivanja dokazuju da je nekada davno u kninu postojao covjek po prezimenu TRIVIC koji je imao dosta djece a jednom je dao ime KADRO, i od njega je nastao prvi KADRIC. Kako je vrijeme prolazilo i vodjeni su razni ratovi to malo pleme je sve vise slabljeno jer je naletima osvajaca jedan dio katolicen, jedan poturcavan, itd. danas na zalost imamo od nekada jednog covjeka 5 vjera.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas