Bučo

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1712) - Broj facebook komentara:

Prezime Bučo nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Bučo, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: BaricaPoveznice: Bučo | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Buconjić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Crni - Datum: 26.3.2019.

Prezime Bučo po kazivanju moje prijateljice sa Fb je sljedeće, Buče (Bučuk) su nekad živjeli u Hercegovini, šira okolica Trebinja, Staro slano. Nakon odlaska turaka sa ovih prostora , desila se i migracija stanovništva prema sjeveru BiH , Zenica , Doboj, Tuzla itd. Obzirom da je "bučuk" turska riječ i znači pola od nečega , polovina, (Himzo Polovina) ljudi sa dolaskom nove vlasti mjenjali prezime, Bučuk u Bučok - da bi na kraju ovo "k" otpalo radi lakšeg izgovora i ostalo samo Bučo, prezimenjaaci nadam se da sam vam pomogao, Halid Bučuk - Sarajevo, ovo je 100% provjereno jer to je mojoj prijateljici u amanet ostavio dedo, da se zna


Bumo - Datum: 27.3.2017.

Prezime Bučo postoji u BiH. U gradovima Goražde i Sarajevo su doselili iz sela Bučkovići općina Čajniče. U okolici grada Rudo bilo je par porodica. A postoje i u gradu Livno, iz mjesta Begovače. Po nekim ne potvrđenim saznanjima da su porodice iz sela Bučkovići općina Čajniče nekada davno doselili iz Livna. Nosimo titulu Osmanlija "beg". Ako neko ima više podataka volio bih ih saznati. LP iz Goražda.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas