Alar

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 2329) - Broj facebook komentara:

Prezime Alar nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Alar, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: Denis AlarPoveznice: Alar | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 12.4.2020.

Prezime Alar u Hrvatskoj nose Hrvati.Danas u Hrvatskoj zivi od 150 do 200 Alara,i to u 10 hrv.zupanija,a najvise u:Brodsko-posavskoj(45),Zagrebackoj(25),Licko-senjskoj i Sisacko-moslavackoj zupaniji.
Ovo prezime je najvjerojatnije doslo od nadimka prvonosetelja Alara(nom.Alar),koji je izved.od lat.a l a r=krilni,koji ima krilo,krilo od armije,kao krilo<lat.a l a=krilo+a r(adj.sufiks);alarii=krilna odjeljenja,trupe na krilima;alarius=krilat,itd.
Prezime Alar javilo se u srednjovjekovlju u lijepom regionu Poitau,u Francuskoj,izved.od topografskog imena--kao jedan tip nasljednog prezimena--prema fizickim karakteristikama i orijentirimama u oblasti gdje je obitelj Alar zivjela.
U pisanim izvorima nadjeno je vise varijanti ovoga prezimena:Allard,Allart,Allar,Alard,Alart,Allare,Allarde,Allartes,itd.(www.houseofname.com)
Drugi franc.izvori izvod.ovo prezime od imena Allard,od st.franc.a l l e o r=putnik(franc.traveller)--vjerojatno motivirano nadimkom.
--Lit:https://actacroatica.com/hr/surname/Alar;www.prezime.net/Alar;www.houseofname.com/alar-family-crest;www.etymonline.com/word/alar;E.Partridge,ORIGINS:A Short Etymological Dictionary of Modern English,New York,1983,p.11;WEBSTER'S NEW WORLD DICTIONARY OD THE AMERICAN LANGUAGE,Second Colege Edition,New York,1980,p.31.;www.dictionary.com/browse/alar;www.namespedia.com/details/Alar


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: