Labud

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1074) - Broj facebook komentara:

Prezime Labud nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Labud, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: KrunoslavPoveznice: Labud | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Labudović

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 11.10.2019.

U Hrvatskoj je rijetko prezime Labud,a nose ga vecinom Hrvati i rijetko Srbi.Danas u Hrvatskoj zivi oko 10 do 20 nositelja ovoga prezimena,i to u 6 zupanija,a najvise u:Istarskoj,Pozesko-slavonskoj,Zagrebackoj i Primorsko-goranskoj zupaniji.
Ovo prezime je izved.od z o o n i m a(i to od:o r n i t o n i m a=naziva ptice),a prema Hrv.jezic.portalu ono je n a d i m a k,npr.za nekoga ko ima dug vrat.Najvjerojatnije je ovaj nadimak dobio rodocelnik koji su naslijedili kao prezime njegovi potomci.Rijec l a b u d je sveslav. i praslav.podrijetla...
Lit:hjp.znanje.hr(VIDI:l a b u d);ARJ,vol.V,Zagreb,1903,str.860.(ured.P.Budmani);https://actacroatica.com/hr/surname/Labud;www.prezime.net/Labud; P.Skok,Etimologij.rj.hrv.ili srp.jez.,knj.druga,Zagreb,1972.,str.256.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas