Ilić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 3 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 10765) - Broj facebook komentara:

Prezime Ilić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Ilić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: MirjanaPoveznice: Ilić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Iličić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Darl Holmes - Datum: 2.2.2012.

Zanima me odakle potječu Ilići iz sela Bijograd kraj Trebinja.Pradjed Jovo rođen krajem 19.stoljeća,imao je brata Laza i Pera.A šukundjed Ilija daleko ranije.


Ivana Ilić - Datum: 27.12.2011.

...Ilići, prigradsko naselje Mostara dobilo je svoje ime po hrvatskom rodu Ilići, koje je tu bilo nastanjeno prije nego što su Turci došli u ove krajeve, danas u tom naselju nema tog prezimena ali ima u susjednim općinama. Najstariji pripadnik ovog roda spominje se 1488. Toma Ilić, koji se spominje u dubrovačkim povijesnim spisima... Nakon turskog uništavanja crkve i samostana u Mostaru, 1583. Ilići su napustili Hercegovinu i Dalmatinsku zagoru. Kasnije su se neki Ilići vratili u Hercegovinu i nastanili se u selima Zvirići, Gabela i Miletina (Međugorije), gdje i danas žive.


Vojislav Ilić - Datum: 10.5.2011.

Poreklo prezimena Ilić potiče iz Srbije,Šumadije -Ilić je jedno od najprasprostrawenijih prezimena u Srbiji,ali naravno ima ih i po celome svetu počevši od bivših Jugoslovenskih republika pa sve do emigranata kojih ima i po Americi neki od wih čak i neznaju svoje poreklo,našao sam dosta takvih slučajeva na fejsbuk stranici,značewe prezimena verovatno vodi od nadimka ili imena nekog Srbina iz perioda kada su se dodeljivale titule...


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas

Zadnji upisi u imenik:

Upišite se i vi!