Lovrinović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 3394) - Broj facebook komentara:

Prezime Lovrinović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Lovrinović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: StipePoveznice: Lovrinović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

LovrinićLovrinčevićLovričićLovrinovLovrić KačićLovrišaLovrinLovrić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

marko lovrinovic - Datum: 8.10.2012.

Najviše osoba s prezimenom Lovrinović 1991.godine je živjelo u općini Travnik u selima Velika i Mala Bukovica, oko 300 osoba. Bilo ih je i u drugim mjestima središnje Bosne, u općinama Novi Travnik, Vitez i Zenica. Svi su podrijetlom iz Bukovice. Zbog ratnih dešavanja od 1991. do 1995. godine došlo je do raseljavanja tako da prezime Lovrinović danas srećemo, osim u središnjoj Bosni i u mnogim mjestima u Republici Hrvatskoj.


Ibrahim Tabakovic - Datum: 31.1.2012.

Prezime LOVRINOVIC je PATRONIMIK jer je izved.od m.imena LOVRINA(nom.LOVRIN),od ikavskog oblika od LOVRENA(prezime LOVRENOVIC).M.imena LOVRIN i LOVREN su umanjenice od osobnoga m.imena Lovrenca.O etimologiji i znacenji m.imena Lovrenac naci cete u pprilogu o prezimenu LOVRIC.Etimolog prof.P.Skok naveo je mnoga prezimena koja su izved.od umanjenica od m.imena Lavrencije,Lavrentije i Lovrenac(Etimologij.rj.htv.ili srp.jez,knj.2.,str.276-277.).

Prezime LOVRINOVIC nose Hrvati,a potjece vecinom iz Srednje Bosne(Travnik).Danas u Hrvatskoj zivi oko 400 nositelja ovoga prezimena a najvise ih je u Zagrebu,Karlovcu,Kninu,Splitu.Najpoznatiji Lovrinovic u Hrvatskoj danas je sveucilsni prof.dr sc.Ivan(Ekonomski fakultet u Zagrebu).--IZVOR:prezimena.weboder.net/prezime/Lovrinovic


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: