Daus

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 869) - Broj facebook komentara:

Prezime Daus nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Daus, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: ValeriaPoveznice: Daus | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 24.3.2020.

Prezime Daus u Hrvatskoj nose Hrvati.Danas u Hrvatskoj zivi oko 40 nositelja ovoga prezimena,i to u 3 hrv.zupanije,a najvise u : Istarskoj i Primorsko-goranskoj zupaniji.
Ovo prezime je doslo od njem.rijeci d a u s( koja se pojavila u OHG(St.Vis.Njem.) obliku d u s,t u s ,a koja je u vezi sa lat.d u o s,akuz.d u o=dva,eng.d e u c e=dvojka u kartama ,kocki))sto znaci dvojka u kocki ,pa je zato americki onomasticar P.Hanks tocno misli da je prezime D a u s nadimak i da znaci k o c k a r,ali neki misle da znaci "trgovac koji trampi."
Lit:https://actacroatica.com/hr/surname/Daus;www.prezime.net/Daus;P.Hanks(ed.),Dictionary of American Family Names,Oxford University Press,2003.;WEBSTER'S NEW WORLD DICTIONARY OF THE AMERICAN LANGUAGE,Sec. College Edition,New York,1980,p.385.;The Academy and Literature,Vol.XLI,London,January-June 1892,p.112.;en.wikipedia.org/wiki/Daus_(surname);surnames.meaning-of-name.com/daus;www.namespedia.com/details/Daus


DAUS - Datum: 7.9.2014.

PREZIME DAUS IMA KORIJENE U ISTRI MJESTO BORUT I TO OKO 300 GODINA PO NEKIM DOKUMENTIMA TAKOĐE POSTOJI I SELO DAUSI.PORIJEKLO OD KUD POTIJEČE NIJE MI POZNATO.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas