Los

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 912) - Broj facebook komentara:

Prezime Los nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Los, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: MarijaPoveznice: Los | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Lošić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 11.10.2019.

Danas u Hrvatskoj zivi oko 40 nositelja prezimena Los,a nose ga Hrvati i Cesi.Prisutno je u 4 zupanije,a najvise u:Bjelovarsko-bilogorskoj i Primorsko-goranskoj zupaniji.Prezime Los je izved.od z o o n i m a:od rus.naziva l o s=sjeverni jelen,sob,irvas.("Sulek ,iz ruskoga uveo u nasu prirodopisnu literaturu...Slog l o-nastao je po zakonu likvidne metateze iz praslav..*o l s i...(P.Skok) . Prema americkom onomasticaru P.Hanksu,ovo prezime je je izved.od n a d i m k a za veliku,nezgrapnu osobu.
Lit:Dictionary of American Family Names,Oxford University Press,2003.,ed.P.Hanks;hjp.znanje.hr(VIDI:l o s);P.Skok,Etimologij.rj.hrv.ili srp.jez,knj.druga,Zagreb,1972.,str.319.;ARJ,vol.VI,Zagreb,1908,str.157.(ured.P.Budmani);https://actacroatica.com/hr/surname/Los;https://en.wikipedia.org/wiki/Los_(surname)


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas