Ajdinović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 6 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 2690) - Broj facebook komentara:

Prezime Ajdinović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Ajdinović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: MelihaPoveznice: Ajdinović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Ajdini

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 2.3.2014.

--Ja ne zelim da raspravlja i polemisem sa osobama koje motre i tumace znanost sa stajalista europocentrizma!Ex Oriente lux!


Feri - Datum: 2.3.2014.

Nije ni mjesto ni vrijeme za diskvalifikacije. Praktički nema turcizama. Uglavnom su to indoevropske riječi. Uz malo bolje poznavanje indoevropskih riječi brzo bi puno toga shvatili. Krhko je naše znanje. Di=znati, jan=naše - dijanoje. Inače altajski jezici pa u turski su jako lijepi. O plesu glagola altajskih jezika da ni ne govorimo ali jednostavno turcizama nema! Ako imate konkretnu primjedbu na objašnjenje pojedinog imena ili prezimena napišite je pa možemo raspraviti. Balkan su za mene Aristotel, Platon, majka Tereza i Tesla a prije svega Sokrat. Ball kane u prijevodu čela imaju. Lijep pozdrav.


tibos - Datum: 2.3.2014.

Gosp.Feri NEZNANSTVENO-SA STAJALISTA ILIRSKOG(ALBANSKOG)ETNOCENTRIZMA!- pristupa tumacenju etimologije mnogih prezimena,jer ih izvodi SAMO IZ ALBANSKOGA JEZIKA(SIC!),KAO DA JE ON BIO I OSTAO JEDINI (BOGOMDANI !?)JEZIK NA BALKANU.On najvjerojatnije nije cuo za izjavu istaknutog onomasticara i jezikoslovca prof.M.Budimira kada su ga pitali sta misli o podrijetlu mnogih hs/sh. rijeci na Balkanu,a on je odgorio :"One su CORBA CORBINE CORBE"(Kurziv Tibosov)(na svakom C je tvrdi znak)...Gosp.Feri bi trebalo da zna sta je Sir F.Bacon,osnivaca empirizma u modernoj znanosti,rekao koje su predrasude ili zablude(IDOLE)koje sprijecavaju da se dodje do znanstvene istine...Najvjerojatnije gosp.Feri je pod dominantnim utjecajem predrasude IDOLA TRIBUS ...


Feri - Datum: 2.3.2014.

Ajdinović, A e dini? Znate li ga? Da, dini je princip znanja od ditë=dan. Od tuda riječ dijanoja=znanje. Turcizmi ne postoje! Radi se zapravo o ilirizmima u turskom jeziku. Niti Mujo, niti Fata, niti Haso, niti Šemsa nisu turska imena. Mujo=Muj je-Moj je; Fatima=Fat ime-Srećo(Sudbo) moja; Haso=hasen-sretati pa je Haso onaj koga srećemo; Šemsa-sheh-gledati, me-sa, sa=koliko, Šemsa je ona koji mnogi gledaju-ljepotica; Niti komšija nije turcizam Ko=ima, sheh=gledati, Komšija je onaj koji nam je na vidiku. Sada kada znamo jezike lako možemo SHEH povezati sa sehen u njemačkom jeziku. A možemo i dalje lutati bespućima povijesne zbiljnosti i pričati gjmane. TUĐMAN od Thuj=reci i gjmanë=tužbalica, žalopojka, THUGJMANI su u ilirsko doba bili narikači, najčešće na sprovodima. A jedan njihov potomak je naricao stoki sitnog zuba o crnim i crvenim vragovima.


Edixy - Datum: 2.3.2014.

Ajdinovića(Bošnjaka) ima i na Kosovu,selo Hrvatska,opština Lešak.Gledajući geografski položaj Ajdinovića na Balkanu,da se primjetit' da su živjeli na granicama.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Pročitajte sve komentare! Ukupno ih ima 6.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: