Medilović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 832) - Broj facebook komentara:

Prezime Medilović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Medilović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: SeadPoveznice: Medilović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 14.1.2020.

Prezime Medilovic u Hrvatskoj nose Hrvati .Danas u Hrvatskoj zivi oko 20 nositelja ovoga prezimena,i to u 4 zupanije:Pozesko-slavonskoj(15),Zagrebackoj,Brodsko-posavskoj i Osjecko-baranjskoj zupaniji.
Ovo prezime je najvjerojatnije doslo od z a n i m a n j a prvonositelja:on je bio vrsni pcelar i proizvodjac meda i zato je nazvan M e d i l o - od koga je i izved.prezime M e d i l o v i c:M e d i l(o)+o v(posesiv.dodatak)+i c(deminutiv.nastavak).
Medilovic je bosnjacko prezime u BiH-u . Naziv prezimena je dosao vjerojatno od n a d i m k a prvonositelja jer je imao zuckastu kosu kao med.
Najvise nositelja ovoga prezimena zivjelo je u Sipovu,ali su se poslije 1992.morali odseliti iz Sipova zbog terora velikosrpskih fasista i danas ih vecina zivi u USA.
Lit:hjp.znanje.hr(Vidi:m e d);https://actacroatica.com/hr/surname/Medilovic;https://forebears.io/surnames/medilovic;www.namespedia.com/details/Medilovic;www.locatefamily.com/M/MED/MEDILOVIC-1.html;www.linkpendium.com/medilovic-family


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas