Akmadžić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 3003) - Broj facebook komentara:

Prezime Akmadžić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Akmadžić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: IsmetPoveznice: Akmadžić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

zakmadzic - Datum: 30.11.2013.

Izašla je knjiga "Izgubljeni u vremenu" s rodoslovljem Akmadžića. Osnovne informacije mogu se pogledati na linku: http://zoran-akmadzic.from.hr/


tibos - Datum: 20.6.2012.

Prezime AKMADZIC(AKMACIC)nose Hrvati u Hrvatskoj a vecinom ga nose Bosnjaci u BiH-u.U Hrvatskoj je ovo prezime je vecinom podrijetlom iz Hercegovine i prisutno je u 10 hrvatskih zupanija,a njegovi nositelji najvise zive u Zagrebu(30) i u Makarskoj(15)...--Po podrijetlu ovo prezime je ZOONIM,jer potjece od tur.rijeci:a t m a c a,sto --prema turkologu prof.I.Smailovicu--znaci:1.(zool.)kobac.2.(zool.)jastreb.Orijentalist A.Skaljic je naveo:"atmadza,akmadza f(tur.atmaca):1.kobac obucen za lov na ptice,Accipiter nisus.2.vrsta sokola obucenog za lov na ptice,kojim su se lovile ptice u Bosni.Posljednji lovci sa atmadzama u Bosni su bezi Uzejirbegovici u Maglaju,jos su tako lovili izmedju 2 svjet.rata".Etimolog prof.P.Skok je naveo prezime Atmaca(na c tvrdi znak) u Poljicama(Dalmacija).--IZVOR:A.Skaljic,Turcizmi u sh.jez.,Sa,1985,str.79.105;Dr I.Smailovic,Tursko-bosan.rj,Tuzla,2009,str.26;P.Skok,Etimologij.rj.hrv.ili srp.jez,knj.1,Zgb,1971,str.20;Dr B.Klaic,Rj.stranih,rijeci,Zgb,1965,str.38.130,A.Isakovic,Rj.bosanskoga jez,Sa,1995,str.12,ARJ(dio I,Zagreb,1880-1882,str.45.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: