Ferjančić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1265) - Broj facebook komentara:

Prezime Ferjančić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Ferjančić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: MatPoveznice: Ferjančić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Ferjanec

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 24.3.2020.

Prezime Ferjancic u Hrvatskoj nose velikom vecinom Hrvati,bitno manje Talijani i rijetko Slovenci.Danas u Hrvatskoj zivi od 30 do 40 nositelja ovoga prezimena,i to u 5 hrv.zupanija,a najvise u Istarskoj(25),Zadarskoj i Zagrebackoj zupaniji.
Ovo prezime je p a t r o n i m i k jer je izved.od osob.m.imena F e r j a n c ,koje je---prema "Hrv.jezic.portalu"--hipokoristik od osob.m.imena F l o r i j a n ,o cijoj je etimologiji i znacenju onomasticar prof.M.Simundic napisao:"F L O R I J AN,m....Lat.Florianus-Florov,florovski.izved.od Florus...Lat.Florus-cvjetni."
Najpoznatiji nositelj ovoga prezimena bio je moj prof.opce historije srednjega vijeka na Filozof.fakultetu u Novom Sadu dr sci Bozidar F.(1929-1998),srpski historicar,bizantolog.
Lit:M.Simundic,Rj.osob.imena,Zagreb,1988.str.116.;hjp.znanje.hr(Vidi:Florijan,F E R J A N C I C);https://actacroatica.com/hr/surname/Ferjancic;www.prezime.net/Ferjancic;www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=19294


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas