Valent

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1971) - Broj facebook komentara:

Prezime Valent nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Valent, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: DamirPoveznice: Valent | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

ValentinValenčićValentićValenčakValentaValenteković

Zadnji komentari na ovaj tekst:

valiomosch - Datum: 29.7.2013.

Slovacko ali i cesko prezime prisutno na sirem podrucju Slovacke, Ceske, Vojvodine, Slavonije. Postoji u formama Valent, Valenta, Valentik. Poreklo je od imena Valent ili od naziva mesta Valentovce(Zemplinska regija) ili Valentová(okrug Martin).


tibos - Datum: 19.12.2012.

Ovo prezime nose Hrvati ,i to vecim dijelom iz okolice Koprivnice.Danas u Hrvatskoj zivi oko 300 nositelja ovog prezimena -prema :imehrvatsko.net/,ili 380-prema:hjp.novi-liber.hr/...,a najvise ih zivi u:Zagrebu(60) i Koprivnici(50).Prisutno je u vecini hrv.zupanija,a najvise u:Koprivnicko-krizevackoj,Zagrebackoj,Varazdinskoj,Bjelovarsko-bilogorskoj,Karlovackoj,Sisacko-moslavackoj i Osijecko-baranjskoj zupaniji.Po podrijetli ovo prezime je p a t r o n i m i k,jer je izved.od m.os.imena prvonositelja V a l e n t a(nom.Valent).Kao i ime V a l e n t tako i duze ime V a le n t i n izved.su od lat.v a l e n s,-tis=z d r a v ,j a k,k r e p a k;od gl.v a l e r e=biti jak ili zdrav.Valentin je rimski krscanski svetac i stradalnik(martir)iz 3.st.Dan Sv.Valentina je 14.II.-I z v o r:hjp.novi-liber.hr/index.php?show=search(vidi pod V a l e n t i n);M.Simundic,Rj.osobnih imena,Zgb,1988,str.350;Dr B.Klaic,Rj.str.rijeci,Zgb,1962,str.1553.;O.Mandic,Leksikon judaizma i krscanstva,Zgb,1969,str.505.-507.;www.rodoslovlje.hr/najstarija-stubicka-prezimena;E.Partrige,ORIGINS:A Short Etymological Dictionary of Modern English,New York,1983.,p.730.;WEBSTER'S NEW WORLD DICTIONARY OF THE AMERICAN LANGUAGE-College Edition,Cleveland and New York,1966.,p.1608.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: