Reichel

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 815) - Broj facebook komentara:

Prezime Reichel nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Reichel, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: KarloPoveznice: Reichel | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Reicher

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 25.3.2020.

Prezime Reichel u Hrvatskoj nose Hrvati . Danas u Hrvatskoj zivi od 10 do 20 nositelja ovoga prezimena,koji su prisutni u 2 hrv.zupanije:Zagrebackoj i Osjecko -baranjskoj zupaniji.
Ovo prezime je -- prema www.4crests.com--izved.od zanimanja ili statusa sudije u srednjovjekovlju i potjece od srednjovjek.njem.rijeci RIHTEN=stvarati pravo,a ova rijec je --prema WEBSTER'S NEW WORLD DICTIONARY...--od OHG(St.Visoko Njem.)rijeci r i h h i...<IE osnova *REG=upravljati,rukovoditi,vladati,usmjeravati.Prema historij.izvorima ovo prezime se najprije javilo u Svicarskoj.
LIT:https://actacroatica.com/hr/surname/Reichel;www.prezime.net/Reichel;WEBSTER'SNEW WORLD DICTIONARY OF THE AMERICAN LANGUAGE.Second College Edition,New York,1980.,p.1197;E.Partridge,ORIGINS:A Short Etymological Dictionary Modern English,New York,1983,p.561.;www.4crests.com/reichel-coat-of-arms.html;www.houseofnames.com/reichel-family-crest;www.ancestry.com/name-origin?surname=reichel;en.wikipedia.org/wiki/Reichel


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas