Ibrić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 2758) - Broj facebook komentara:

Prezime Ibrić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Ibrić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: AdnanPoveznice: Ibrić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Ibrica

Zadnji komentari na ovaj tekst:

mirsada - Datum: 11.11.2014.

ja sam iz Bosne i mene jako zanima odakle potice prezime Ibric u BOSNI.Odakle je to prezime u opste i iz kojeg kraja dolazi?


tibos - Datum: 16.11.2012.

U Hrvatskoj ovo prezime nose vecinom Bosnjaci,i to vecinom iz Tuzlanskog kraja(BiH).Medjutin,cesto ga nose i Hrvati.Danas u Hrvatskoj zivi oko 100 nositelja ovoga prezimena,a najvise u:Zagrebu(20),Kutini(10),Zupanji(10),Porecu(10)i Rijeci(7).U proteklom stoljecu razmjerno najvise nositelja ovoga prezimena rodjeno je u tuzlan.opcini Srebrenik.Prisutno je u 10 hrv.zupanija,a navise u:Zagrebackoj,Sisacko-moslavackoj,Vukovarsko-srijemskoj,Istarskoj i Primorsko-goranskoj zupaniji.Ovo je vecinom bosnjacko prezime u BiH-u.U Memorijalnom centru Srebrenica-Potocari pokopano je 25 Ibrica koji su pogubljeni za vrijeme cetnickog(srbo-crnogorskog)genocida u Srebrenici 1995.god.--Po podrijetlu ovo prezime je PATRONIMIK jer je izved.od m.imena prvonositelja IBRE(nom.IBRO):IBRO+deminutiv.nastavak--IC=I b r i c,sto znaci I b r i n s i n.M.ime I b r o je hipok.od m.imena I b r a h i m,o cijoj etimologiji i znacenju naci cete u prilogu o prezimenu I b r a h i m o v i c.--IZVOR:Dr I.Smailovic,Musliman.imena orijental.porijekla u BiH-u,Sarajevo,1990.,str.293.;A,Skaljic,Turcizmi u sh jez.,Sarajevo,1985,str.338.;hjp.novi-liber.hr/index.php?show=search


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: