Isović

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 2158) - Broj facebook komentara:

Prezime Isović nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Isović, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: AidaPoveznice: Isović | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Zoran Milovanovic - Datum: 2.8.2023.

Pravoslavni Isovici takodje naseljavaju Novi Sad, i Vojvodinu, postoji jedna junacka prica Radoslava Isovica iz sela draginca https://sr.wikipedia.org/wiki/Драгинац_(Лозница) tokom 2 svetskog rata, o kojoj se puno ne zna: https://imgur.com/a/oKWvHsF
Prevod sa slike jer je na cirlici pa mozda svako nece moci procitati. "Radoslav Isovic iz sela Draginac kao cetrneastogodisnjak 1941 godine medju blizu tri tisuce streljanih ljudi morao je da zakopa i svog oca. Uspeo je da pobegne ispred nemackih puscanih cevi i prezivio. Imao je samo 14 godina.


Zoran Milovanovic - Datum: 1.8.2023.

Prezime Isović ogranak Miljanića iz Banjana u Crnoj Gori https://sh.wikipedia.org/wiki/Banjani_(pleme). Prezime su dobili po licnom imenu Isidor zvani Iso( https://hr.wikipedia.org/wiki/Miljanići_(bratstvo ). Isovići danas naseljavaju uveliko Hrvatsku i Srbiju, ali ima ih po malo i u BiH, Pravoslavni Isovići su vecinom iz Beograda, Krusevca, Zlatibora, i Lovcenca u Srbiji, dok su katolicki Isovići u Hrvatskoj vecinom u Dalmaciji, Zagrebu i Gornjoj Slavoniji (od kojih je jedan od poznatih ratnika Jaroslav Isovic is gornje slavonije). Pravoslavnih Isovica ima takodjer u Banja luci i Trebinju, dok ima i par porodica Isovica u Sarajevu i Sjenici koji su muslimani. Ovo prezime je retko i nosi ga oko 500 osoba sirom svijeta. Prezime Isovic se pojavlljuje i u Americi i Spaniji (od kojih je spanjolski pisac Adriana Isovic srpskog porijekla www.adrianaisovic.com). Pravoslavni Isovići slave banjansku slavu Jovanjdan 20 januara.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: