Vukoja

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 5848) - Broj facebook komentara:

Prezime Vukoja nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Vukoja, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: Ivan VukojaPoveznice: Vukoja | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

VukojanVukojevićVukoje

Zadnji komentari na ovaj tekst:

Igor Srbija - Datum: 12.12.2021.

Porodica Vukoja su iz Hercego ine. Danas se izjasnjavaju kao Hrvati ali su to pokatoliceni Srbi. Pod uticajem Vatikana u Hazbursje monarhije svi Srbi rimokatolici su kroz vekove postali Hrvati kako bi izbehli progon, otimanje imovine i ubistvo.


81780835751 - Datum: 26.12.2012.

Vukoje su Hrvati, najvećim dijelom iz Hercegovine. Razmjerno najviše Vukoja u proteklih sto godina rođeno je u hercegovačkim općinama Široki Brijeg, Grude i Posušje, u kojima se svaki stoti stanovnik prezivao Vukoja. U Hrvatskoj danas živi oko tisuću Vukoja u više od četrstopedeset domaćinstava (418. prezime prema brojnosti). Sredinom prošlog stoljeća bilo ih je približno sto, pa se njihov broj do danas višestruko povećao. Božo Vukoja svećenik i povjesničar cijeli svoj život izučavao je između ostalog i svoje prezime te je utvrdio , da je ishodište svih Vukoja mjesto Medovići kod Gruda odakle su dva brata Ante i Ivan sa svojim obiteljima krenuli dalje u svijet. Ante se s obitelji nastanio u selu Ljubotići kod Kočerina , a Ivan ( rođen 1725) se s obitelji nastanio na samom kraju Rakitskog polja i na odašnji primjeren način na "puškomet" zauzeo područje na kojem se kasnije razvilo naselje od 60- tak kuća svi prezimenom Vukoja. Odatle su u drugoj polovici 2o stoljeća Vukoje krenule u naseljavanje domovine i svijeta, pa ih tako ima po cijeloj Hrvatskoj i svim kontinentima. Od starina vuku korijene sa Pelješca – Skočibušići.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: