Numanagić

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 3 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 2268) - Broj facebook komentara:

Prezime Numanagić nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Numanagić, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: MalikPoveznice: Numanagić | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Numanović

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 12.5.2013.

Etimologiju i znacenje os.m.imena N u m a n naci cete u prilogu o prezimenu NUMANOVIC.


Eminaaa - Datum: 12.5.2013.

Prezime Numanagić je iz Turske. Naime to je i moje djevojačko prezime. Nakon što čovjek koji se prezivao Numan dolazi u Bosnu želi da se razlikuje od svojih rođaka te dodaje agić čime prezime prelazi u Numanagić koje danas ta loza i koristi. Hafiz efendija kojeg ti spominješ u komentaru iznad je jedan od najpoznatijih iz loze Numanagića.


tibos - Datum: 7.4.2013.

Ovo je vrlo rijetko prezime u Hrvatskoj .Prisutno je samo u Koprivnicko-krizevackoj zupaniji(2).Ovo je vecinom bosnjacko prezime i u Hrvatskoj i u BiH-u.Najpoznatiji nositelj ovog prezimena u BiH-u je bio Mufti Sheikh Husnija(1853-1931),pripadnik Naksibendijskog(Naqshbandi) reda(dervisa)u BiH-u.Po podrijetlu ovo prezime je PATRONIMIK jer je izved.od slozenog bosnjaskog m.imena prvonositelja NUMANAGE(nom.Numanaga):NUMANAG(A)+deminutiv.nastavak-IC=NUMANAGIC,sto znaci NUMANAGIN SIN.Ime NUMANAGA izved.je spajanjem os.m.imena N u m a n i naslova a g a.O etimologiji m.imena Numan naci cete u prilogu o prezimenu NUMANOVIC I NUMIC,a o etimologiji naslova(titule)aga naci cete u prilogu o prezimenu ALAGIC.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas