Šindilj

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1154) - Broj facebook komentara:

Prezime Šindilj nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Šindilj, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: AntePoveznice: Šindilj | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

SindičićŠindić

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 7.1.2015.

Pretezno hrvatsko prezime.Potjece iz Drnisa.Danas u Hrvatskoj zivi oko 60 nositelja ovoga prezimena,a najvise ih zivi u Drnisu(20).Prisutno je u 7 hrv.zupanija:Sibensko-kninskoj,Zagrebackoj,Istarskoj,Osijecko-baranjskoj,Splitsko-dalmatinskoj,Dubrovacko-neretvanskoj i Vukovarsko-srijemskoj zupaniji.Ovo prezime je PATRONIMIK jer je VJEROJATNO izved.od ZANIMANJA prvonositelja SINDILJA(nom.SINDILJ),koje VJEROJATNO potjece od njem.rijeci S c h i n d e l=dascica, otesano drvo, a od ove njem.rijeci izved.je i rijec s i n d r a(na s tvrdi znak)=otesana dascica za pokrivanje krova;sluzi umjesto crijepa.--IZVORI:hjp.novi-liber.hr/(vidi pod s i n d r a);imehrvatsko.net/namepages/view/family_name/prezime-Sindilj;www.prezime.net/Sindilj;Dr B.Klaic,Rj.stranih rijeci,Zgb,1962.,str.1417.,str.1418.


Wimpy - Datum: 7.1.2015.

Prezime Šindilj dolazi sa zapadnih obronaka planine Svilaje iz mjesta Parčić. U vrijeme raseljavanja kroz vlak bez voznog reda nekoliko članova obiteljskog stabla odlazi prema Slavoniji( Nova Gradiška, Vukovar, Bačko Petrovo selo. Glavnina prezimena ostaje u Parčiću, Badnju i Drnišu. Šindilji se još nalaze i u Zagrebu i Vodicama a od europskih zemalja, prezime se zadržalo u Nizozemskoj i Njemačkoj. Ukoliko netko od prezimene zaluta na ovu stranicu a zna nešto o genezi prezimena neka to i napiše.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas