Altarac

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 1 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1332) - Broj facebook komentara:

Prezime Altarac nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Altarac, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: DianaPoveznice: Altarac | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 14.2.2013.

Pretezno jevrejsko prezime.Potjece iz Srednje Bosne(od Jevreja Sefarda ).Prisutno je u 4 hrv.zupanije:Zagrebackoj(13),Splitsko-dalmatinskoj(10),Primorsko-goranskoj(3)i Dubrovacko-neretvanskoj zupaniji(3).Pretezno jevrejsko prezime i u BiH-u.
Dosta je prisutno u USA,a nose ga potomci jevrejskih naseljenika(Sefarda).Po podrijetlu je PATRONIMIK,jer je izved.od zanimalja prvonositelja.Prezime znaci u jeziku Jevreja Sefarda:VEZILAC ZLATNIH NITI,ZICA ,a prvonositelj je najvjerojatnije bio po zanimanju ZLATAR(obrtnik):od zlata je izradjivao razne ukrase i nakit,itd.Jevreji su bili i ostali poznati obrtnici z l a t a r i u mnogim zemljama.-I z v o r:www.hebrewsurnames.com/ALTARAC;www.sephardim.com/html/translated_names.html;italkim.wordpress.com/2011/12/02/sephardicsurnames/;www.usidentify.com/l/altarac


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: