Šantalab

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 2 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 2295) - Broj facebook komentara:

Prezime Šantalab nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Šantalab, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: LidijaPoveznice: Šantalab | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

SantarezSantamatoŠantaSantakSantaleza

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 11.11.2012.

Ovo prezime nose Hrvati,i to vecinom iz Lepoglave.Danas u Hrvatskoj zivo oko 300 nositelja ovog prezimena,a najvise ih je u :Lepoglavi(60),Zagrebu(30) i Bjelovaru(25)...Prisutno je u 10 hrv.zupanija,i to najvise u:Varazdinskoj,Zagrebackoj,Bjelovarsko-bilogorskoj,Viroviticko-podravskoj i Karlovackoj zupaniji.Po podrijetlu ovo prezime je izved.od NADIMKA prvonositeljevog.A NADIMAK je izved.od m a d j a r.rijeci SANTA=s a n t a v,h r o m,s a k a t,s e p a v,t o p a l a s t i LAB=n o g a,s t o p a l o.Dakle,prvonositelj je najvjerojatnije dobio ovaj NADIMAK zbog svoga tjelesnog nedostatka:bio je SEPAV,SAKAT U NOGU.--IZVOR:P.Skok,Etimologij.rj.hrv.ili srp.jez,knj.3,Zagreb 1973,str,381;V.Mazuranic,Prinosi za hrv.pravno-povjesni rj,Zagreb 1908-1922,str.1422;www.eudict.com/indexHr.php?lang=crohun&word=noga;www.eudict.com/indexHr.php?lang=crohun&word=hrom;www.forum.hr/showthread.php?t=427292&page=29


MARINKO ŠANTALAB - Datum: 2.7.2011.

poštovani! prezime šantalab, kolko sam ja informiran potječe iz MAĐARSKE, šta bi u prijevodu značilo šajtrava noga ili tako nešt slično. Ta informacija nije sto posto točna jer ja sam je dobio zadnji dan prije skidanja u vojsci u Šibeniku, od jedne vojne djelatnice. volio bi da saznam od kud potječe prezime.
ako imate kakve bolje informacije volio bi ga mi pošaljete na mail.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas