Kolano

Porijeklo prezimena

Broj komentara: 3 - Pročitajte komentare! (Čitanja: 1447) - Broj facebook komentara:

Prezime Kolano nije postojalo u bazi ove stranice pa je postavljen upit od strane posjetitelja. Stoga se pozivaju svi koji imaju nekakve podatke o porijeklu prezimena Kolano, da ih ovdje upišu pod komentare kako bi ih podijelili s ostalima. Hvala!

upit izvršio: LjiljanaPoveznice: Kolano | podrijetlo | porijeklo | prezime | rodoslovlje |

Slična prezimena:

Kolanović

Zadnji komentari na ovaj tekst:

tibos - Datum: 9.9.2019.

Prezime Kolano je rijetko u Hrvatskoj.Danas u Hrvatskoj zivi oko 10 nositelja ovoga prezimena.Nose ga uglavnom Hrvati,a potjecu iz okoline Gline.Nose ga i Poljaci,i to bitno manje.Najvise je prisutno u :Zagrebackoj(80%)i Sisacko-moslavackoj zupaniji(20%).U svijetu najvise je prisutno u Poljskoj.
Ovo prezime je izved.od poljske rijeci k o l a n o,a znaci k o l j e n o.Prema americkom onomasticaru Patricku Hanksu ovo prezime je od "deskriptivnog nadimaka za nekoga koji ima neki nedostatak ili osobitost na koljenu".
LIT:https://actacroatica.com/hr/surname/Kolano;www.prezime.net/Kolano;Dictionary of American Family Names,editor Patrick Hanks,Oxford University Press,2003,p.331.;en.wikipedia.org/wiki/Kolano;www.locatemyname.com/croatia/Kolano;www.namespedia.com/details/Kolano;www.locatefamily.com/K/KOL/KOLANO-4.html;https://lastnames.myheritage.com/last-name/kolano


Ivana0612 - Datum: 19.5.2019.

Pozdrav. Moje djevojačko prezime je Kolano. Znam da ih ima u Zagrebu. Ne znam jesmo li u srodstvu s njima tako da voljela bih saznati porijeklo pravo svoga prezimena. Naime,otac je rođen u Bih, točnije Mostar od majke Suzane. Oca ne pamti. Ako ima itko bilo kakve podatke,bila bih zahvalna. Lijep pozdrav.


Ljiljana Kolano - Datum: 1.6.2011.

zelim da znam poreklo prezimena Kolano tj.odakle je dosao moj deda Anto Kolano. znam da ima porodica sa istim prezimenom u Zagrebu, ali nismo u kontaktu. moguce je da je moj pok.deda dosao sa svojom bracom u nekadasnju kraljevinu jugoslaviju, pa su se razdvojili, i svako otisao svojim putem.


Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na popis prezimena | Komentirajte!

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Oglas